Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
dugotrajne posljedice

Vršnjačko zlostavljanje je u porastu: doznajte kako su se naše zvijezde nosile s bullyingom

I naše su se zvijezde kroz odrastanje susretale s vršnjačkim zlostavljanjem tijekom odrastanja. Otkrili smo kakve je to tragove na njih ostavilo

Maja Oštra/ 20.10.2016. u 18:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čak 81 posto klinaca trpi neki oblik nasilja u školi. Najčešće je to verbalno nasilje, odnosno zadirkivanje i nazivanje pogrdnim imenima. U slobodnom prijevodu, ako nemaš najnoviji mobitel, tenisice ili kaput, najčešće si na meti izrugivanja jer u očima zlostavljača jednostavno nisi dovoljno dobar. 

"Neke situacije iz koje će doći moj sin koji je iz miješanog braka, koji ima i neobično ime, koji uopće ne izgleda kao njegova mama, kojeg će netko i osudit zato što je pola Hrvat, a pola Šveđanin, što će pričat tri jezika... Ne znam, nekako mi je to kao da idemo unazad" kazala je glumica Ana Maras Harmander.

"Alergična sam na to i na takvu djecu i na takve roditelje. Cijelo vrijeme razmišljam, i ozbiljno cu se prihvatiti toga da napišem antibullying program koji bi osobno išla po školi i predavala djeci", istaknula je koničarka Andrea Andrassy.

Omalovažavanju drugih bile su izložene i naše zvijezde. Posljedice, nažalost, ostaju za cijeli život.

"Moram priznati da je zapravo bolno. Jako je bolno jer si u tom osjetljivom periodu kada se razvijaš i uopće ne znaš gdje si što si", naglasila je glumica Kristina Krepela. 

"Ja se nisam baš dala malteretirati, iako bi me maltrtirali jer sam uvijek bila najmanja u rezredu", dodala je Ana Maras Harmander.

"U vrijeme kad sam ja išla u osnovnu školu, svi smo bili jednaki po tome da nismo imali uglavnom ništa. Zato nisam imala takva iskustva i zato se nitko nije nikom izrugivao", upozorava pjevačica i voditeljica Sanja Doležal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zabrinjavajuće je da čak 50 posto djece nikad ne zatraži pomoć zbog malteritanja. Puno problema, a rješenja, nažalost - sve manje!

"Kada su moja djeca išla u osnovnu školu, znali su se njihovi vršnjaci čudili da zašto nemaju najbolje mobitele obzirom da im je majka javna osoba. Uglavnom sam s njima o tome puno razgovarala i na vrijeme su shvatili da nije bitno ono što imaš u ruci ili na sebi, nego što imaš u sebi", rekla je Sanja Doležal. 

"Mislim da djeci treba objasniti da to sve ide od doma, od roditelja, od društva od obrazovanja. Nije važno kakve tenisice nosiš, da ne vrijediš po onome u što si obučen nego da vrijediš po onome što ti je u srcu", istaknula je Kristina Krepela.

Kada bi barem tako razmišljali i oni koji maltertiraju - naša crna statistika brzo bi postala stvar prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
SRETNO SVIMA!

Kandidatkinja Ana ima jasan cilj: 'Voljela bih ponoviti rezultat svoje buduće svekrve Bernardice'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
DR. VUJOVIĆ

Najzgodniji doktor na Balkanu: Sretno je oženjen, no to ne sprječava obožavateljice u pisanju lascivnih komentara

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba