Ostalo

Vule, Brita, Karla i Lucija: Gdje su danas plesačice koje su prije 6 godina pomele YouTube ovim videom?

Malo tko 2014. nije čuo za opasnu četvorku koja je oduševila svojim plesnim pokretima, a mi smo ih šest godina nakon upitali što se sve od tada promijenilo

Antonia Hrvatin
09.03.2020 13:35

Prošlo je šest godina otkako je svjetlo dana ugledao video tada četiri anonimne djevojke koje su odjednom postale poznatečitavoj Hrvatskoj, ali i šire. Riječ je o plesnoj koreografiji na Beyoncéinu pjesmu " Partition " koja je u ovih šest godina na YouTubeuskupila više od šest milijuna pregleda, a sve zahvaljujući ljepoticama koje su se u njemu pojavile.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Riječ je o četiri dame - Martini Vuletić , Briti Bobetić , Karli Ileš i Luciji Marković koje su se tada okupilei prvi put zajedno otplesale koreografiju koju su snimile zbog jednog posla u Kini.

A gdje su danas, što rade, bave li se još uvijek plesom i koliko im se život promijenio nakon svjetski popularnog videa, saznajte u nastavku, jer smo omiljene plesačice upitali pitanja koja, vjerujemo, mnoge zanimaju.

Za početak, ni one same nisu očekivale slavu kojusu im donijele dvije i pol minute videa. "Dobile smo puno medijske pažnje , ljudi su čuli za nas.Nikada neću zaboraviti tetu u menzi kada me pitala 'Jesi ti ti ona cura koja pleše u crno-bijelom videu?'. To mi je biloako teta u menzi zna tko sam ja i može me prepoznati, onda je to neki uspjeh", rekla nam je Martina , poznatija kao Vule, koju u posljednje vrijeme možemo vidjeti na pozornici s brojnim zvijezdama, a zadnje na koncertu Nine Badrić uzagrebačkoj Areni.

Brita se okrenula poslovnim vodama i danas radi kao prodajnasavjetnica u jednoj auto kući, a vrlo se rado sjeti života iz vremena nastanka videa. "Iz pozicije odrasle, poslovne ženeu kojoj se sada nalazim, kada se sjetim tog razdoblja života, osjetim leptiriće u trbuhu.

Bezbrižno, strastveno doba kada mi je ples bio najveća ljubav na svijetu i najljepši ispušni ventil. Nitko nije očekivalo da će se išta dogoditi nakon objave videa jer je on imao drugu svrhu -on je bio naša ulaznica za plesne angažmane po Kini .To je na kraju otpalo, a nas je upravo taj video lansirao u zvijezde", rekla nam je Brita.

Neke se i dalje profesionalno bave plesom, dok su neke ipak zaplovile malo drugačijimvodama, a neke su se okrenuleobitelji. "U ovih šest godina promijenilo se puno toga u mome privatnom životu. Završila sam fakultet, udalase, postala sam majka divnog dječačića Liama i trenutno čekam drugu bebu. Jako sam sretna, i dalje se bavim plesom, a za budućnost pripremam jedan projekt koji čak i nije usko povezan s njime", rekla nam je Karla .

U ovim se šest godina svepromijenilo, osim ljubavi prema plesu, barem kako kaže naša četvrta djevojka Lucija ."Promijenilo se sve, osim činjenice da i dalje plešem i ne planiram prestati. Ono što se nije promijenilo, također, je da je ljudima taj video i dalje zanimljiv i da me svako netko reposta i podsjetina to.

Ja sam se pronašla u nekim drugim stilovima kao što su 'dancehall' i 'vogue' te se fokusirala samo na njih. Trenutno pokušavam uz još par cura iz Zagreba podići dancehall scenu na neki viši nivo jer mislim da se ljudima to sviđa, ali još ne znaju da to uopće postoji u Hrvatskoj te da mnogi pokreti koje mogu vidjeti i u našem videu, mnogim drugim plesnim videima te kod same Beyonce, Rihanne i drugih zvijezda potječu upravo iz 'dancehalla', 'afrobeatsa' i ostalih stilova za koje se još ne zna dovoljno", rekla nam je.

A koliko je lijepo raditi ono što voliš s ljudima koje volištvrde i ove djevojke koje su i dalje u super odnosima, kao što su bile i za vrijeme snimanja videa. "Najljepše u cijeloj toj priči je što sam jeproživjelasa svojim prijateljicama i što smo se kroz cijeli taj put jako dobro zabavljale i maksimalno uživale. Sve bihponovila, samo da ovaj puta traje malo duže", rekla nam je Brita.

"I dalje sam u kontaktu s curama iz videa. Bile su i ostale moje drage kolegice i prijateljice , a jedna od njih, Brita, je čak i kuma mome djetetu . Rado bih snimila nešto u istoj postavi.Sama pomisao na to me jako veseli i mogu samo zamisliti kakvu bi plesnu poslasticu pripremile jer je od tada prošlo dosta godina treniranja, iskustva i rada na novim i različitim plesnim stilovima. Vjerujem da bi svaka od nas doprinijela još i više nego u prošlom videu. Vjerujem da sve četiri želimo reunion ", priznala nam je Karla.

Iste želje dijeli i Martina, iako smatra da to neće biti lako jer ih je život odveo na drugačije strane ."Što se tiče ponovnog okupljanja, trenutno nema nekih konkretnih planova jerje svaka otišla u svom smjeru: Karla ima dijete i obitelj, Brita ubija na svom poslu u auto-industriji, Lucija pleše po Jamajci, a evo mene na probama za Ninu Badrić u Areni. Voljela bih da se još jednom okupimo i sve stvorimo, ali trenutno nema konkretnog plana", kaže.

A hoće li biti reuniona, pokazat će vrijeme, iako bi sigurno fanovi diljem svijeta bili oduševljeni vidjeti svoje omiljene plesačice zajednojoš jednom, šest godina nakon.