Ostalo

Za ovom se Zagrepčankom okreću glave gdje god se pojavi, no ona je i dalje vrlo skromna: 'Moje veliko...

Marina Larie Matić jedna je od najpopularnijih domaćih modnih dizajnerica koja osvaja svojim bajkovitim i ženstvenim kolekcijama, ali i svojim stilom koji je dostojan svjetskih modnih prijestolnica.

Ena Domić
26.06.2020 16:30

Lijepu i talentiranu Zagrepčanku Marinu Matić mnogi znaju pod nadimkom Larie .

Marina Larie Matić jedna je od najpopularnijih domaćih modnih dizajnerica koja osvaja svojim bajkovitim i ženstvenim kolekcijama, ali i svojim stilom koji je dostojan svjetskih modnih prijestolnica.

Dizajnerica je tako često na listama najbolje odjevenih Hrvatica, a često zna biti i zviejzda vlastitih kampanja, jer tko može bolje nositi njezinu odjeću od nje same? S Marinom smo popričali o tome koliko joj laskaju takvi epiteti, kakvo je stanje na modnoj sceni od pojave pandemije koronavirusa, strahuje li za svoje poslovanje te kakvi su joj planovi.

"Ja jednostavno volim ono što radim, zapravo ni ne radim, ja to jesam, ja to živim, to je moj hobi. Volim modu i to sam ja od rođenja. Odijevam se isključivo po raspoloženju i radi sebe. Ne pratim slijepo trendove nego stvaram sama svoj stil. Volim znati da sam možda nekog motivirala i da se taj netko usudio izaći iz okvira dosadnog, jer život je prekratak za dosadno", odmah na početku nam otkriva dizajnerica koja nije samo poslovna žena, već i majka i supruga.

"Smatram da je dobra organizacija ključna. Uklopiti dijete u sve obaveze i moj tempo/lifestyle je bio veliki izazov, ali sam ga savladala, nekako posložila prioritete. Maksimalno se dajem u svim poljima, ali unutar toga nalazim vremena i volje samo za sebe, odlazak kozmetičarki, na večere s prijateljicama i nakog toga mogu biti samo još bolja majka, supruga, poslovna žena. Kako god ovo zvučalo, niti jedna žena si ne smije prestati biti bitna, mora se voljeti i poštivati."

"Što sam starija, sve više vremena posvećujem izgledu. Pod time mislim da se više brinem o njezi kože, kose, prehrani. A kad je make-up u pitanju, što sam starija, stavljam sve manje šminke. Koristim samo ruževe i highlightere", otkriva nam tajnu svoje ljepote Marina.

Marina nam priznaje i kako se ipak boji za svoje poslovanje u ovakvim lošim uvjetima, jer Hrvatska je malo tržište.

"Bojim se pomalo za sve nas, jer teže ćemo se ekonomski oporaviti od većih zemalja. Smatram da će se moja grana zanimanja oporaviti teže i puno kasnije. Sve što je na neki način luksuz, posljedice će se osjetiti više. Uostalom, vidjet ćemo što nose jesen i zima."

Marina Larie Matić

(FOTO: Karmen Poznić)

Ostajemo na domaćoj modnoj sceni... "Hrvatska modna scena je u posljednjih godina stvarno doživjela procvat, imamo kvalitetnih dizajnera. Vidjet ćemo sto donosi budućnost nakon svega. Ne zamaram se previše drugima, gledam svoja posla, imam svoje vizije. Uvijek govorim da sve ima svog kupca i potrošača. I zaista ne bi trebalo biti ljubomore, zlobe i podbadanja. Mali smo i malo nas ima i trebali bi se međusobno podržavati", mišljenja je Larie koja se slaže kako su neki dizajneri jednostavno preskupi.

Marina Larie Matić

(FOTO: Privatna fotografija)

"Zaista su neki precijenili svoj dizajn i ponudu. S obzirom da često putujem, znam kako se kreću cijene svjetskih dizajnera pa kad usporedim, mislim da mi imamo još puno toga za naučiti."

Na kraju nas je zanimalo kakvi su joj planovi za budućnost. Možda širenje na strano tržište?

Marina Larie Matić

(FOTO: Privatna fotografija)

"Polako, ali sigurno sam koračala prije nekog vremena van granica Lijepe naše. Imam velike planove za sebe, svoj brend. Hoću da to ide polako, ali na duže staze, i radim na tome, na realizaciji istih. Moje veliko vrijeme tek dolazi."

Marina, sretno!