Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SEKSUALNA REVOLUCIJA POTAKNULA ZLOSTAVLJANJA

Za svećenička zlostavljanja je kriv Woodstock!

Istraživanje o uzrocima velike krize u katoličkoj Crkvi pokazalo je kako je seksualna revolucija tijekom 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća potaknula svećenička zlostavljanja.

Image

woodstock woodstock

M.L./ 18.5.2011. u 7:29
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U opsežnoj studiji koju su znanstvenici koledža John Jay provodili pet godina navodi se da je do svećeničkog seksualnog zlostavljanja došlo jer su svećenici bili slabo pripremljeni za svoje dužnosti te loše nedgledani za vrijeme seksualne revolucije 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.

Objašnjenje da je "Woodstock" kriv za zlostavljanja, a ne celibat ili homoseksualnosti, već godinama kruži crkvenim krugovima, a ovo istraživanje vjerojatno će biti smatrano najautoritativnijom analizom skandala u američkoj crkvi.

Vatikan se godinama borio da štetu od seksualnih skandala u SAD-u, a kasnije i u europskim crkvama, zadrži pod kontrolom. Kongregacija za nauk vjere je u ponedjeljak biskupima diljem svijeta odaslala okružno pismo u kojem stoji da pripadnike klera osumnjičene za pedofiliju prijave pravosudnim tijelima te da do svibnja 2012. odrede "jasne i usklađene" smjernice za sprječavanje seksualnog zlostavljanja maloljetnika.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PARFEM ZA SREĆU

Roditelji su joj poznati šahisti, a ona nebrušeni dijamant: Izmjerili smo kvocijent inteligencije Annie Šukunde

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba