Ostalo

Zaboravite partije na Zrću, nova destinacija za odmor je Otočac

Ljeto u Hrvatskoj nije samo na moru, a osobito ne samo na party odredištima poput Zrća! Što rade oni koji većinu vrućih mjeseci provode u Lici? Kako se zabavljaju mladi, gdje je središte noćnog života, što se tijekom noći sluša i što sa sobom preko dana usred Otočca, pogledajte u video – prilogu.

RTL
24.07.2014 17:32

Ovdje kao da je vrijeme stalo. Ili barem malo usporilo - što zbog vrućine, što zbog činjenice da smo usred Like, usred ljeta. Otočac u srpnju kao da spava ljetni san.

''U ovo doba teško ćete nekog ovdje susresti'', kaže nam Zlatko iz Otočca.

Oni kojih nema su najvjerojatnije na moru. Četrdesetak kilometara udaljen Senj omiljena je destinacija za bijeg svih Gačana. Svega koji kilometar od mjesta je bogomdana autocesta koja će vas u trenu odvesti iz tišine i mira u ljetnu žižu zbivanja na nekoj od jadranskih plaža. Jer, što sa sobom preko dana u vrućem Otočcu?

''Da, u Senj odlazimo preko dana na kupanje'', potvrdio je još jedan stanovnik Otočca Aleksandar .

Prestaje najčešće vikendom, oko tri popodne. Kada i pas traži hlad, a hladi se i u omiljenim kafićima - središtu dnevnih društvenih zbivanja.

Lokalni je disko jedino mjesto noćne zabave. Ljetne fešte spale su na sitna slova.

''Nije to kao u većim gradovima. U gradu ima jedna diskoteka, a ostalo su sve kafići koji rade do ponoći, jedan sat, dva. Tako da, ništa. Mali je grad, četiri tisuće ljudi'', komentira lokalac Mate.

Tu i tamo netko dođe zapjevati, prošlog je to vikenda bila osebujna Sandra Afrika . Najlakše note istočnih susjeda prevladavaju noćnim životom.

''Ima svakakve muzike. Najviše narodne muzike, no nađe se i zabavne muzike pa i rock n' rolla, ima svega'', tvrdi Zlatko.

Kad utihne glazba iz diska, Ako krenete na zapad, pojača se glazba prirode. Boje, mirisi i zvukovi i prekrasna dolina Gacke. Ni ne čudi što sve više ljudi ovamo dolazi na pravi godišnji odmor. Ako krenete na zapad doći ćete do pitoresknog jezerca na kojem zna biti i ribiča.

''A čujte, mladi se provode kao i svuda. Idu u Otočac i tamo neđu neko mjesto za izaći'', komentira baka Jelena .

Baka Jelena više nije za izlaske, to je prepustila mladima, kojih ionako ima sve manje i manje. Ona se brine o netaknutoj prirodi ličkih bisera koje ljeti, čini se, samo rijetki znaju cijeniti.