Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
živi tamo već 16 dana

Zaglavio u zračnoj luci kao Tom Hanks u 'Terminalu'

Zbog birokratskih zavrzlama Sirijac Wasfi Tayseer Jarad zarobljen je već 16 dana u zračnoj luci u Dubaiju poput glavnog junaka u američkom filmu 'The Terminal'.

Image
RTL/Hina/ 24.10.2013. u 18:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog birokratskih zavrzlama Sirijac Wasfi Tayseer Jarad zarobljen je već 16 dana u zračnoj luci u Dubaiju poput glavnog junaka u američkom filmu "The Terminal" kojega tumači glumac TomHanks, piše u četvrtak list Gulf News u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nakon što je pušten iz zatvora gdje je odslužio kaznu zbog droge, 34-godišnji Jared protjeran je iz Emirata, a kako je u njegovoj domovini građanski rat, što je slučaj i s glavnim likom "Terminala", filma iz 2004., vlasti u Dubaiju ponudile su Jaredu da odabere kamo želi otputovati.

No ta je opcija neizvediva jer je Jaredu istekla valjanost putovnice, a Jordan, kamo je zbog rata u Siriji izbjegla njegova obitelj, odbija ga primiti. Nesretenog Sirijca odbili su i Libanon i Turska, te se vratio u Dubai istim zrakoplovima kojima je i poletio na ta odredišta.

Rješenje ovog slučaja lokalne vlasti UAE-a prebacuju s jednog ministarstva na drugo, a ured državnog odvjetnika, koji je nadležan za izgon osuđenih osoba iz zemlje, obećava istražiti slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jarad zasad živi u zračnoj luci i priušti si po hamburger na dan dok osobnu higijenu obavlja u WC-u. Kroz to vrijeme njegova obitelj pokušava ishoditi mu novu putovnicu kako bi im se pridružio u Jordanu. Ponuđen mu je doduše let u sirijsku luku Latakiju, što je odbio u strahu za život te je kazao: "Radije bih se vratio u zatvor u Dubaiju".

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
HUMANITARNI KALENDAR

Gole djevojke iz susjedstva naljutile sugrađane

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba