Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NOVI SPORT U METROPOLI

Zagrepčani isprobali slacklining

Koliko ste u balansu s vlastitim tijelom, ali i umom? To su na zagrebačkom Zrinjevcu uspjeli doznati prolaznici koji su isprobali slacklining. Čak i kad se ne rade trikovi na velikim visinama, elastična traka razapeta između dva stupa ili drva može dobro namučiti one koji se na nju namjere.

RTL/ 22.9.2011. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nema pravila, nema sudaca, nema suigrača. Samo vi i elastična traka, a u ovom dvoboju najčešće je  traka pobjednik. Možda ne izgleda tako, ali slackline je siguran sport - jer uvijek se dočekate na noge. Kad ga demonstrira netko tko zna, izgleda tako jednostavno.

Zbog vježbanja ravnoteže i koordinacije tijela, kao i uma, slackline kao vježbu, ali i razonodu koriste  profesionalni sportaši. A vjerujte, može pomoći i vama, i oplemeniti vas u svim aspektima života.

Kod nas je ovaj čudan, ali atraktivan sport stigao tek prije tri godine, ali zaljubljenici ga polako Hrvatskom razvlače poput gume. Za razliku od dobrog starog hodanja po žici, slackline je elastičan pa izgleda kao neobičan potomak žice i trampolina.

Traka nekako želi da vi ostanete dolje, ali joj to ne smijete dozvoliti. Posebna ljepota je što po ovoj traci može hodati svatko -  od djeteta koje je tek naučilo hodati, sve do staraca. Glavno da ostavlja osjećaj da se uz malo vježbe, protiv trake ipak može.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Miljenik žena

Ivan iz Pravila igre: 'Ukrao sam roditeljima auto i otputovao k curi u drugi grad'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba