Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TKO ĆE PRVI NA MARS?

Zahuktava se najveća svemirska utrka

Zahuktava se svemirska utrka - u najskupljem sportu u kojem se svjetske velesile već desetljećima nadmeću, prvu bitku dobili su Sovjeti, poslavši čovjeka u svemir. Amerikanci su izjednačili nakon što su prvi stupili na Mjesec. Tko će poslati prvog čovjeka na Mars?

Image
M.L./ 10.11.2011. u 9:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više od dva desetljeća nakon neuspješnije ruske misije na Marsu, kineski i ruski znanstvenici ponovno se suočavaju s problemima, budući da aktiviranje motora sondi koja je trebala sletjeti na jedan od Marsovih satelita nije uspjelo.

Američki, kineski i ruski znanstvenici bore se za prestižnu povlasticu slanja prvog čovjeka na Mars, ali se svi slažu u jednome - to će biti moguće tek za dvadesetak godina i uz veliki financijski trošak.

Znanstvenici smatraju kako je upravo Mars jedini planet na kojemu bi ljudski rod mogao normalno funkcionirati, budući da njegov dan traje svega pola sata duže nego onaj na Zemlji.

Ideja o kolonizaciji Marsa postoji već godinama, a kako bi ona, prema StephenuHawkingu, mogla izgledati, pogledajte u videoprilogu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Only Fans

Pornografski sadržaj - može, ali i ne mora! Ove Hrvatice 'masne' novce zarađuju objavljujući eksplicitne snimke

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba