Ostalo

Zajedno su odlazili u školu: Cico i Elvira, ljubav koja je trajala više od 4 desetljeća

Preminuo je legendarni hrvatski nogometaš i nogometni trener Zlatko Cico Kranjčar u 65. godini života u KBC Merkuru nakon kratke i teške bolesti.

Tabloid.hr
01.03.2021 11:15

Preminuo je legendarni hrvatski nogometaš i nogometni trener Zlatko Cico Kranjčar u 65. godini životau KBC Merkuru nakon kratke i teške bolesti, piše Večernji list.

Cico Kranjčar

(FOTO: Petar Glebov/PIXSELL)

Rođen je 15.11.1956. godine u Zagrebu. Bio je član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine klubu donijela titulu nakon 24 godine . Rijetki znaju da je zapravo rođen kaoZlatko Krajnčar, ali kada je sa 16 godina napravio svoje prve dokumente, službenik koji je ispisivao osobnu iskaznicu napravio je pogrešku koja nije odmah uočena, a kada se Zlatko upisao u nogometne registre odlučeno je da ostane prezime Kranjčar.

Više je od četiri desetljeća bio u braku s Elvirom Kranjčar . Vjenčali su se 1979., a prve su ljubavne iskrice među njima zaiskrilejoš u osnovnoj školi. Poduzetna Elvira vlasnica je zagrebačke Galerije Kranjčar na Kaptolu, a kroz cijeli je život isprepleteno prate umjetnost i nogomet.

Cico i Elvira Kranjčar

(FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL)

Osim što je bila Cicina supruga, majka je nogometaša Nike Kranjčara, a i sama se u u mladosti bavila sportom - košarkom. Prisjećajući se mladosti, Cico je jednom otkrio i kako su izgledali njihovi počeci veze. "Svoju sam Elviru, dok mi je bila djevojka, morao dovesti kući do 23 sata. Stanovali smo ona i ja u istom kvartu, išli u istu školu, prohodali 1974., a vjenčali se 1979. godine. Fešta je bila u Okrugljaku. Bilo je 200 ljudi, zajedno smo se veselili do šest ujutro. Čini mi se da je bilo nekako intimnije nego danas, pristupačnije. Nije bilo glamura, a bilo je prekrasno", napisao je 2019. za Večernji.hr .

Cico i Elvira Kranjčar

(FOTO: Igor Soban/PIXSELL)

Njihov mlađi sin Niko Kranjčar u sretnoj je vezi s glumicom Zrinkom Cvitešić, a kćer je dobio sa Simonon Fistrić s kojom je bio u brakuod 2008. do 2012. godine.

Osim sina Nike, zajedno su dobilii kćer Lanu, odvjetnicukoja je od 2009. u braku s francuskim bankarom ThibaultomDutreixoms kojim živi u Parizu zajedno s njihovo troje djece.