Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
odgovori su na Antarktici

Zaleđeno jezero skriva tajnu života

Zaleđeno jezero na Antarktici navodno skriva sve tajne nastanka života na Zemlji, no problematična činjenica jest što ga nitko nije vidio. Stoga je oformljena ekspedicija koja iduće godine ide u potragu za odgovorima.

Image
Foto: PHOTOS.COM
S.K./ 19.10.2011. u 10:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jezero Ellsworth nije značajno ni po dubini ni veličini, ali znanstvenici vjeruju kako ono skriva tajnu života na Zemlji.

Jezero na Antarktici, koje nikada nitko nije vidio, staro je pola milijuna godina i u njemu bi se mogla nalaziti živa bića koja nisu evoluirala zbog nedostatka kontakta s vanjskim svijetom.

Jezero dugačko deset kilometara i duboko nekoliko desetaka metara locirano je radarom, a istraživački tim pokušat će iduće godine probiti debelu ledenu koru kako bi vidjeli što se krije u dubinama.

Osim što smatraju da jezero krije odgovor postanka života na plavom planetu, znanstvenici vjeruju kako bi im otkrića mogla odgonetnuti što će se u budućnosti događati sa Zemljom, ali i razmotriti potencijalno naseljavanje drugih planeta.

Jedini problem jesu temperature na Antarktici. Naime, kad krenu bušiti rupu u ledenom pokrivaču, ona će se odmah početi ponovno lediti.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
i njoj se raspala veza

LJUBAVNI ŽIVOT SILVIJE DVORNIK! Njezina majka filmskog je kritičara krajem rujna još uvijek zvala zetom!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba