Ostalo

Žarko Potočnjak posljednje godine života proveo je uz voljenu Višnju: 'Ne znam što bih bez nje'

Glumac je obožavao svoju jedinicu Mirnu, unučad i voljenu Višnju Pešić, koja je na njega pazila i tijekom borbe s bolešću

RTL.hr
21.10.2021 15:10

Privatni život Žarko Potočnjak nije skrivao, no o njemu nije volio često govoriti. Poznato je, ipak, da je bio silno ponosan na svoju kćer Mirnu i unučad. Osim nje, njegova najveća ljubav bila je 15 godina mlađa Višnja Pešić . S njom je proveo posljednje godine života, a upoznao ju je nekoliko godina nakon što se razveo od dugogodišnje supruge Asje Jovanović.

Pročitajte još
Dirljivi oproštaji kolega: 'Žarka ću pamtiti po nevjerojatnoj energiji i strahovitoj volji za životom....

Žarko Potočnjak nikada nije bio sklon skandalima, a privatni život dijelio je rijetko i samozatajno. Skoro 20 godina proveo je s kolegicom, glumicom Asjom Jovanović, s kojom se vjenčao 1983. godine. Kada su se 2002. odlučili razvesti, odlučili su to izvesti tiho i samozatajno.

Žarko Potočnjak

(FOTO: Boris Ščitar/PIXSELL)

U rijetkim se intervjuima oglašavao o toj temi, no bilo je poznato da među bivšim partnerima nema loših emocija te da im je na prvom mjestu bila dobrobit i zadovoljstvo njihove Mirne.I nakon razvoda su profesionalno surađivali te je Asja i nakon razvoda bivšem suprugu znala davati glumačke savjete. Uostalom, zauvijek su bili vezani njihovom Mirnom.

Pročitajte još
Životna priča legende: Bio je nesuđeni inženjer, zvali su ga 'Guma', a buntovni duh pratio ga je do kraja

Voljena Višnja

U takvu se privatnu situaciju sjajno uklopila njegova partnerica Višnja Pešić, s kojom je ljubavnu vezu započeo 2012. godina. Rado su putovali i provodili vrijeme zajedno, a Žarko nije skrivao i da mu je ona najveća pomoć tijekom borbe s bolešću. Budući da je morao biti na kisiku zbog kronične opstruktivne bolesti pluća, Višnja je uvijek bila uz njega - spremna pomoći.

Žarko Potočnjak

(FOTO:Davor Visnjic/PIXSELL)

Pročitajte još
Žarko Potočnjak prebolio je karcinom i borio se s KOPB-om: 'Moram piti puno lijekova i primati kisik kroz...

"Neku večer zvao sam Višnju da mi pomogne s aparatom jer sam mislio da je isključen, nešto nije štimalo. Višnja je pogledala, rekla da je uključen i tada opazila da sam zaboravio staviti cijevi u nosnice. Ne znam što bih bez nje. Višnja mi puno pomaže i stvarno ne mogu sam. Slično je kao s alkoholizmom. To je također bolest koju ne možete liječiti sami. Morate imati nekoga uza se, a ona je uvijek uz mene kao velika podrška. Znam se našaliti da ponekad bude upitno hoću li stići do zahoda, a nekim se situacijama znam smijati i nekoliko dana kasnije. Ali onaj tren kada me uhvati panika, kada osjetim strašnu bol i osjećam se bespomoćno, zahvalan sam što pokraj sebe imam svoju Višnju", ispričao je jednom prilikom Žarko za Story .