Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
tko je ukrao provod?

Zašto se sve češće odlučujemo provesti Novu godinu doma?

Gdje ćete za Novu godinu? Birati uistinu možete jer ugostitelji, hotelijeri, ali i turističke agencije za doček 2015. još uvijek zjape prazne. Tko je ili što je novogodišnji Grinč? Zašto smo oslučili najluđu noć u godini provesti doma u pidžami?

RTL/ 15.12.2014. u 18:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska svakodnevica je prazan novčanik. Mnogi će zbog nedostatka novca za blagdane ostati kod kuće, ali u svakom zlu ima neko dobro. Skuplje ne znači i bolje.

No, priču treba sagledati i iz ugostiteljskog kuta. Ne ponovila se, poručuju, ova godina..

"U zadnje vrijeme smo mi naučili na prazan restoran, poluprazan, prazan. Trend je takav, kriza je velika. Ljudi nemaju novaca za normalan život, a kamoli za fešte. Tako da se to odrazilo na ugostiteljsttvo. Ja sam ugostitelj od '68. godine. Ovo nisam doživio, niti sam u najcrnijim mislima mislio da ću to doživjet", priznao je Goran Albini Kamanjo, potpredsjedni Hrvatske interesne udruge Ugostitelja.

Posljednjih dana telefon u brojnim restoranima zvoni samo kako bi se otkazale rezervacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Mi smo skroz prazni ovu godinu, čujem od kolega da su isto prazni, da se otkazuju rezervacije. Dakle, onaj tko je mislio da će nešto napravit, rađe će dva dana otić na Sljeme na skijanje s djecom nego u restoran", dodaje.

Za skijanje se i ove godine - ima. Ali, to nije pravi pokazatelj financijske situacije građana. Hrvati su jednostavno - čarobnjaci.

Upravo se čita

Image
brak na prvu

Nikada burnija svađa, Saša vikala iz petnih žila: 'Nemoj mi nuditi ništa, ponašaj se kao da ne postojim'

Ni putničkim agencijama nije lako. Rezervacije se također otkazuju ili ih uopće nema. Isplivali su oni koji su se ipak prilagodili.

"Na taj način da smo našim klijentima predložili, možemo to tako reći, smještaj od tri do pet zvjezdica, ponovno da nađemo za svaku tržišnu nišu nešto. Tu je i to obročno plaćanje, koje je uvuijek aktualna tema, pa bukiraju unaprijed, iskoriste neki first minute, plate do polaska", rekla je Nikolina Frklić iz jedne turističke agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Međutim, ogromne su razlike u najvišim cijenama koje si neki mogu priuštiti i onim najnižim o kojima mnogi mogu samo sanjati.

Iako posljednjih godina u Hrvatskoj vlada mrtva trka između Djeda mraza i Grinča, ne dozvolite ovom posljednjem da pobijedi. Okružite se najmilijima, to se novcem ne može platiti.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SAZNALI SMO IZ PRVE RUKE

Sjećate se Dolores? 90-ih je bila neizostavno ime fešti, a onda je nestala: Gdje se skrivala?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba