Play ponuda
Play ponuda
NAJPOZNATIJI NA SVIJETU

Zatvorili muzej jer su ih izmorili džepari

Djelatnici pariškog Louvrea su frustrirani nemogućnosti sprečavanja organiziranih skupina sve agresivnijih džepara koji ulaze besplatno u muzej te se čak i nakon privođenja vraćaju za nekoliko dana.

Image
S.M./Hina/ 11.4.2013. u 8:13
Play ponuda

Louvre, jedan od najvećih muzeja na svijetu, zatvoren je u srijedu zbog štrajka djelatnika koje su izmorili džepari.

Uprava muzeja je uložila žalbu pariškom sudu u prosincu 2012. i tražila policijska pojačanja za rješenje sve većeg problema džepara. U srijedu je 200 agenata sigurnosti iskoristilo pravo da ne dođu na posao.

Jedna glasnogovornica uprave je rekla za agenciju France presse da su pravosudne službe i policija na radnim sastancima radi pokretanja prikladne sigurnosne službe.

Uprava je odlučila odrediti mjere zabrane ulaza već identificiranim džeparima.

Sindikalni izaslanici su objasnili da su agenti frustrirani nemogućnosti sprečavanja organiziranih skupina sve agresivnijih džepara koji ulaze besplatno u muzej te se čak i nakon privođenja vraćaju za nekoliko dana.

Nekoliko agenata sigurnosti je navelo da džepari pljuju, vrijeđaju, prijete i udaraju posjetitelje.

Uvijek su postojali džepari u Louvreu i na turističkim točkama u Parizu, ali u posljednih godinu i pol sve su nasilniji i ništa ih ne zaustavlja. Stotinjak agenata se okupilo ispred ministarstva kulture gdje je sredinom dana primljeno jedno izaslanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Godišnje Louvre posjeti 10 milijuna ljudi. Ukupno tisuću agenata radi u muzeju i svakodnevno ih je nazočno posječno 470, navodi uprava.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
NESTANAK MARIJANE SEIFERT

Prijatelj Marijanina oca o agoniji koju obitelj prolazi: 'Njezina majka stalno govori da ne zna hoće li preživjeti sve ovo'

Play ponuda

Više s weba