Ostalo

Zavjet šutnje na splitskoj estradi: Stoji li iza svega jedan čovjek?

Najveće domaće zvijezde ujedno su i najtajnovitije. Šutnja je zlato - egida je kojom se vodi estrada, pogotovo ona splitska. Pamtite li kad im se dogodio gaf i jesu li ikad otkrili išta što ne žele?

B.M.
26.10.2021 12:44

Splitska estrada kao da ima nepisano pravilo, a grad koji vrvi glazbenim talentima kao da ih odgaja sve na isti način. O svemu možeš, o sebi ne možeš. O sebi informacije dijeli na kapaljku, baš onda kada treba promovirati novi singl/album/koncertnu turneju. Legitimno i, poznatim Splićanima, jako učinkovito. Najnoviji primjer estradnog zavjeta šutnje možemo vidjeti na najnovijem primjeru - onom ljubavne veze Petra Graše i Hane Huljić .


Grašo i Hana

Petar Grašo o ljubavi s Hanom oglasio se zapravo vrlo šturo, potvrđujući novo ljubavno poglavlje, no bez previše detalja. Zapravo - detalja skoro da i nema. Da ne živimo u eri društvenih mreža, ne bismo znali skoro ništa o paru koji je u vezi već mjesecima. Otkrile su ih fotografije sa slučajne šetnje Zagrebom, a otad cijela zemlja bruji o ljubavi koja je, navodno, iznenadila i njihove bliske prijatelje. Tata Tonči oglasio se o cijeloj priči kratko i konkretno. Vjerojatno je to prvi i zadnji put da će Huljić nešto komentirati.

tonči i hana

(FOTO: Sanjin Struković/PIXSELL)

"Razumljiv mi je interes medija po pitanju Hane i Petra, ali nikada se nisam javno referirao na privatan život i odnose, kako svoje obitelji, tako i izvođača s kojima radim. Tim više što i Petar i Hana imaju slične stavove prema prezentaciji osobnog života u medijima, a Petar je uz to i veliki obiteljski prijatelj. Ako su oni sretni, a koliko vidim jesu, onda smo Vjekoslava i ja sretni", rekao je za Večernji list Huljić. I ono što je Tonči tada rekao, zaista je istina. Zvijezde izašle iz njegove radionice, koja je najuspješnija u zemlji, vode se jednostavnim pravilom - o glazbi može sve, o privatnim pitanjima malo do ništa.

ivan huljić, vjekoslava huljić

(FOTO: Igor Kralj/PIXSELL)


Huljićev poučak

Ako ćemo pogledati u prošlost, zaključit ćemo da Huljićev poučak funkcionira - jer su njegovi suradnici i suradnice mahom ljudi besprijekornog javnog imidža.

Petar Grašo s Huljićem surađuje desetljećima, a ne sumnjamo da mu je upravo Tonči dao neke od najboljih karijernih savjeta. Među njima je, može se pretpostaviti, i ono o ponašanju s medijima. Imidž se gradi, a ne pušta da slobodno lebdi bespućima - i Huljić to jako dobro zna. Stoga Petar nikada ne govori o svom privatnom životu, tijekom veze s Danijelom Martinović, a koja je trajala 24 godine, Grašo je o ljubavi s njom rekao malo do nimalo.


Diskretna Danijela

Nije slučajnost da se na isti način ponaša i Danijela Martinović. Pjevačica je diskretna, a o aktualnoj situaciji koja joj se događa u životu - nije rekla ništa. Djela ipak nešto govore pa je s obzirom na njezino brisanje Petra i obitelji Huljić s društvenih mreža jasno što o svemu misli. Hoćemo li od pjevačice ikad išta čuti, hoće li ikad išta komentirati? Šansi ima, ali su male.

Ako ćemo se odmaknuti od Graše i Danijele, vidjet ćemo da Huljić svoj poučak dijeli i sa članovima svoje obitelji. Njegov sin Ivan i njegova miljenica Hana privatni život drže čvrsto za sebe. Grašina djevojka dala je tek par intervjua u životu, a ni Ivan nije puno produktivniji u tom smislu.

jelena rozga hana huljić

(FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL)


Spretna Rozga

Istim se primjerom služi i Jelena Rozga. Karijeru je, kao i Danijela, počela u Huljićevom jatu pjevačica grupe Magazin, a tamo je pravila usvojila jako rano. Kada se vratite u prošlost, shvatit ćete da je Rozga o ljubavnom i privatnom životu tijekom više od 20 godina rekla jako malo, skoro ništa. Oglasila se konkretnije tek o vezi sa Stjepanom Hauserom, no s njim je bila zaručena pa je logično bilo da ponešto o toj ljubavnoj priči i kaže. No, Rozga je i tada znala reagirati. Na glasine o novoj ljubavi nije se osvrtala niti išta komentirala.

Grašo i Jelena Rozga

(FOTO: Miranda Cikotić/PIXSELL)


Je li diskrecija pola karijere?

Treba znati da se tom formulom vode i nove Huljićeve estradne uzdanice pa tako mlada pjevačica Domenica Žuvela već zna da je diskrecija pola karijere. O simpatičnoj djevojci znamo ponešto, no o ljubavnom životu mlade djevojke skoro ništa.

domenica i hana huljić

(FOTO: Matija Habljak/PIXSELL)

Huljićev estradni poučak, svima je odavno jasno, funkcionira briljantno već desetljećima, a razlozi za to su u nizu poklopljenih faktora - glazbenom talentu, nosu za biznis i prešutnom kodeksu kojim se vodi skoro cijela splitska estrada. Šutnja je zlato.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.