Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
podvig koji je ušao u povijest

Zbog ljubavi prema svojoj ženi doslovno pomaknuo planinu!

Indijac Dashrat zbog ljubavi je doslovno pomaknuo planinu. 22 godine ovaj je romantičar probijao tvrde stijene, koristeći samo dlijeto i čekić. Na podvig koji je ušao u povijest odlučio se nakon što mu je supruga prelazeći planinu pješke, doživjela nesreću

RTL/ 2.4.2015. u 18:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovo je priča o jednom čekiću, jednom dlijetu i jednom čovjeku čija je ljubav pomaknula planinu.

"Kad je moj otac krenuo razbijati planinu, prodao je tri koze kako bi kupio ovo dlijeto i čekić", kazao je BihratManjhi, Dashrathov sin.

Dva gradića, svaki na svojoj strani planine. Zračna udaljenost od svega jednog kilometra. No, zbog planine između njih, ta je udaljenost bila 70 kilometara. I onda je jedan dan u Dashratovu životu, promijenio sve.

"Jednog dana otac je s otišao na drugu stranu planine po drva. Majka mu je krenula odnijeti hranu i, dok je pješačila, pala je. Razbila je posudu i ozlijedila se", dodaje Bihrat.

Zbog ljubavi prema supruzi, odlučio je probiti planinu. Čekićem i dlijetom.

Ljudi su mu govorili da to neće moći napraviti, da je siromah koji samo treba jesti i raditi.

Bušio bi od 4 do 8. Od 8 do 13 bi zarađivao plaću orući tuđa polja, a nakon toga, do mraka bi opet bušio planinu. I tako 22 godine. Sve dok je nije probio i napravio put dug 109 i visok 7 metara.

"Sad ga svi obožavaju. Cijelo društvo mu se divi, ali tek nakon što je umro, kazao je njegov nećak.

Zbog njegove navodne ludosti seljani sada lakše mogu do liječnika, škole, posla. Dashartu u čast osnovana je zaklada čiji je cilj školovati siromašnu indijsku djecu, a ta će djeca generacijama učiti o jednom posebnom čovjeku čija je ljubav pomaknula planinu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
OSMIJEH NA LICU

Sve češće u provodu! Ivo Josipović u još jednom izlasku sa suprugom Tatjanom

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba