Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
novi trend na twitteru

Zbog 'spockinga' novčanica morala reagirati i Centralna banka!

Obožavatelji na novčanici 'retuširaju' sedmog po redu kanadskog premijera Wilfrida Lauriera tako da na njegov portret dodaju slavnu Spockovu frizuru, zašiljene uši i obrve

Image
Foto: Twitter
RTL/ 4.3.2015. u 18:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od smrti legendarnog Spocka iz 'Zvjezdanih staza', kanadski obožavatelji lika i djela preminulog glumca LeonardaNimoya, ne prestaju sa takozvanim 'spockingom' novčanica od pet dolara.

Na spomenutoj novčanici, naime, 'retuširaju' sedmog po redu kanadskog premijera Wilfrida Lauriera tako da na njegov portret dodaju slavnu Spockovufrizuru, zašiljeneušii obrve, a neki dodaju i njegov kultni pozdrav 'Live Long and Prosper'.

Novi trend koji na Twitteru nosi hashtag #SpockingFives ne prestaje, a situacija je toliko izmakla kontroli da je morala reagirati i Centralnakanadskabanka, u čijem upozorenju stoji:

"To nije ilegalno, no, postoje opravdani razlozi zašto se to ne bi smjelo raditi. Šaranje po novčanicama može ugroziti njihovu sigurnost i vijek trajanja. Također, takve novčanice možda nećete moći adekvatno promijeniti, a u konačnici - smatramo da time na neki način i vrijeđate simbole naše zemlje i nacionalni ponos".

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODUZETNA KREATIVKA

Kristina Mandarina ima novu karijeru: Objavljuje filmiće na OnlyFans stranici i naplaćuje 97,05 kn pretplate

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba