Ostalo

Želite li postati James Bond modernog doba?

Sada je i to moguće. Ne morate imati velike škole i laskave titule ispred svog imena da bi postali špijun modernog doba, već samo morate upregnuti svoje sive stanice.

K. T.
01.12.2011 15:43

Kada je u pitanju tajni posao poput onog špijuna, zasigurno vam na pamet padaju siluete u sjeni i ljudi u dugačkim kaputima i crnim naočalama poput slavnog James Bonda ili sličnih.

U stvarnosti je to malo drugačije. U Velikoj Britaniji žele smanjiti postotak cyber kriminala pa vladine agencije otvaraju natječaj za zapošljavanje samoukih hakera matematičkih genija koji nisu obrazovani na visokim sveučilištima kao što je npr. Oxbridge.

Država je stoga pokrenula online natjecanje u kojem će kandidati za špijuna morati probiti određenu šifru kako bi postali tajni agenti nove generacije u borbi protiv kriminala na internetu.

Smatra se kako će ovaj moderan pristup omogućiti državi da brzo identificira one s pravom vještinom za špijunažu na računalu.

Zagonetka je predstavljena na ovoj stranici , a natjecatelji su suočeni s naizgled nasumičnim poretkom brojki i slova zajedno sa satom koji im odbrojava vrijeme.

Dano im je sedam sati da uspješno probe šifru koje će zatim biti preusmjerena na njih Vladinu stranicu za regrutiranje i pozvat će ih se na intervju za posao.