Ostalo

Željko Joksimović nam povjerio: 'Godine su nešto apstraktno, a za jubilarni 50. rođendan imam samo jednu...

Nakon spektakularnog koncerta Željko je u intervjuu za RTL.hr progovorio o povratku u Zagreb nakon pune tri godine, jubilarnom 50. rođendanu, ljetovanju, ali i supruzi Jovani Joksimović

T.M.
19.04.2022 13:15

Glazba ponovno živi, a to nam je u ponedjeljak pokazao jedan od najvećih srpskih glazbenika Željko Joksimović . Vrtlog emocija kroz koji su se izmjenjivali ljubav, smijeh i suze kroz dva i pol sata tresaoje zagrebačku Arenu, a legendarni umjetnik po tko zna koji put izazvao je različite emocije kod zagrebačke publike. ''Nije tajna da se Zagreb i ja volimo'', rekao je Željko prije nego što je otpjevao neke od svojih najvećih hitova među kojima su 'Lane moje', 'Devojka s polja zelenih', 'Leđa o leđa', 'Supermen'..., a činilo se da je u tim trenutcima Arena aplaudirala samoj ljubavi. Nakon spektakularnog koncerta Željko je u intervjuu za RTL.hr progovorio o povratku u Zagreb nakon pune tri godine, jubilarnom 50. rođendanu, ljetovanju, ali i supruzi Jovani Joksimović.

"Koncert je bio fantastičan. Još uvijek sam pod dojmom i čekam da mi se emocijeslegnu, a nisam siguran da će seto večeras uopće dogoditi.Znate, ovo nije prvi put da nastupam u zagrebačkoj Areni, mislim da je sedmi ili osmi put, a ono što mi je najbitnije je mišljenje ljudi koji su stigli na koncert, a već su mi javili da su reakcije odlične", rekao nam je vidno uzbuđeni Željko.

Željko Joksimović

(FOTO:Saša Drobac)

Iako pandemija nije omiljena tema među glazbenicima s obzirom na to da je zabavna industrija bila jedna od branši koju je koronavirus itekako pogodila, Željko nam je otkrio da se prije velikog koncerta preispitivao jer nije bio siguran radi li i dalje jednako dobro kao nekada. No, sudeći po komentarima, Željko ne treba pretjerano brinuti jer gotovo pa ne postoji osoba koja iz rasprodane Arene nije izašla s osmijehom na licu.

"Kada dvije godine nemate nastupe i ne svirate apsolutno nikako, svaki umjetnik koji ovaj posao radi ozbiljno i kontinuirano, sebe prije povratka na pozornicu upita - radiš li i dalje ispravno i dobro kao nekada? Mislim da je ovo večeras bio jedan ispit u kojem ćemo saznatiradimo li i dalje kao nekada. To je jedan možda psihološki problem u glazbenicima koji se dugo bave ovim poslom. No, sada sam siguran da je publika uživala i ponosan sam na večerašnji koncert", rekao nam je Željko pa se direktno osvrnuo na tisuće i tisuće Hrvata koji godinama prate njegov rad.

"Nije tajna da se Zagreb, ali i cijela Hrvatska i ja volimo. To je jedna lijepa stvar. Ljubav naša je evidentna i njegujemo je već 18 godina te se treba njegovati i dalje. To je ono što sve nas pokreće", priča nam Joksimović.

Željko Joksimović

(FOTO:Saša Drobac)

Manje od 24 sata dijeli ga da velikog i jubilarnog 50. rođendana. Kako je pola stoljeća iza njega zanimalo nas je i kako se nosi s godinama, ali i postoji li nešto o čemu mašta, a još uvijek nije imao priliku ispuniti.

"Čovjek sam koji danas u glavi osjeća ono što sam osjećao i s 18 i s 30 godina. Savjet za sve one osobe koje se opterećuju godinama - godine su nešto što je apstraktno, nešto što je neko smislio... Na raznim planetima u sunčevom sustavu godine ne traju jednako dugo pa tako možemo reći da ja sada imam deset godina", kaže Željko pa dodaje:

"Napravio sam instrumentalni album koji prati teme mojih pjesama i želim da svijet čuje za njih. To je moja želja", otkriva nam.

Željko i Jovana Joksimović

Da su Željko i Jovana česti gosti u Lijepoj našoj nije nikakva tajna, a za kraj smo ga upitali i hoće li ove godine ljetovati u Hrvatskoj te spojiti ugodno s korisnim?

"Jovana i ja često dolazimo u Hrvatsku. I zimi i ljeti. Tu imamo puno dobrih prijatelja - od Zagreba i Istre pa sve do Dalmacije. Volimo doći kod vas i to nije tajna. Brzo stignemo, lijepo nam je pa nije isključena mogućnost da i ovo ljeto dođemo u Hrvatsku na odmor", rekao nam je za kraj.