Play ponuda
Play ponuda
REKONSTRUKCIJA LETA

Zemlja viđena očima Jurija Gagarina

Dokumentarac o povijesnom svemirskom letu "First Orbit" svoju će premijeru doživjeti 12 travnja. Radi se o rekonstrukciji Gagarinovog 108-minutnog leta u svemir na samu 50. obljetnicu bitnog događaja za ljudsko čovječanstvo. I obični "smrtnici" moći će vidjeti planet na kojem živimo kroz Gagarinove oči.

K. T./ 28.3.2011. u 18:06
Play ponuda

Dokumentarac o povijesnom svemirskom letu "First Orbit" svoju će premijeru doživjeti 12 travnja. Radi se, naime, o rekonstrukciji prvog, Gagarinovog 108-minutnog leta u svemir na samu 50. obljetnicu bitnog događaja za ljudsko čovječanstvo.

Originalne snimke Gagarinova leta u svemirskoj kapsuli Vostok 1 ne postoje pa je rekonstrukciju orbite napravila Međunarodna svemirska postaja. Njihove su snimke kvalitetne no nisu u potpunosti vjerne samom događaju jer se nisu mogli približiti polovima koliko je to, davne 1961. učinila sovjetska kapsula. Na te snimke su naknadno montirani originalni audio video zapisi komentari astronauta Jurija Gagarina.

"Kada spojite zapanjujuće snimke Zemlje i uzbuđenje u glasu prvog čovjeka u svemiru, doživljaj postaje stvarno čudesan", izjavio je dr. Chris Riley, redatelj filma i povjesničar svemirskih letova.

I obični "smrtnici" napokon će moći vidjeti planet na kojem živimo kroz Gagarinove oči.

U prilogu se nalazi najava dotičnog dokumentarca.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
POLICIJA TRAGA

Nemeš se oglasio nakon nestanka Marijane iz 'Big Brothera': 'Šokiran sam, ne znam što da kažem!'

Play ponuda

Više s weba