Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SINGAPUR - MEKA ZA PSE

Žive bolje od ljudi: Idu na krstarenja i vježbaju jogu

Malen, ali prenapučen Singapur s 5,3 milijuna stanovnika jedna je od najbogatijih država na svijetu u kojoj čak i psi žive kao carevići.

Image
Foto: PHOTOS/ILUSTRACIJA
S.M./Hina/ 13.3.2013. u 17:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Malen, ali prenapučen Singapur s 5,3 milijuna stanovnika jedna je od najbogatijih država na svijetu u kojoj čak i psi žive kao carevići te se za njih razvila posebna industrija koja im organizira krstarenja, salone za uljepšavanje, jogu i zabave sve do dostojanstvenog ukopa.

Joe Howe, vlasnik broda "Pet Cruise" (Krstarenja za kućne ljubimce) organizira dva krstarenja na tjedan na katamaranu s bazenom, salonom za uljepšavanje pasa i naravno pojasevima za spašavanje pasa.

Najniža cijena dvosatne plovidbe katamaranom iznosi 25 eura do susjednog otoka Seletar gdje psi uživaju kupajući se u moru.

Na krstarenje se katkad ukrcaju i drugi kućni ljubimci, poput kornjača, objašnjava Howe i kaže da "Mladi parovi često nabavljaju kućne ljubimce koji su im kao djeca sve dok ne dobiju vlastitu".

Prenapučen Singapur ima jednu od najnižih stopa nataliteta na svijetu, a zbog visokih cijena stambenog prostora mladi parovi često odgađaju djecu jer žive u skučenu prostoru.

Prema službenim statistikama 57.000 pasa bilo je registrirano u Singapuru 2012. Specijaliziranih trgovina za životinje više je od 250. Nude usluge higijene i uljepšavanja, čuvanje pasa, kupke u mirisnim kuglicama radi uklanjanja loših mirisa po cijeni od najmanje 40 eura te nevjerojatan izbor igračaka za pse.

Ljudima je danas jasno da imati psa ne znači samo dati mu krov nad glavom i hranu, pa se tako razvila čitava industrija za kućne ljubimce. "Dog yoga" nudi jogu za pse koji često satima borave sami u kući, a "Super Cuddles Clubhouse" druženje za pse, a može i njihove "gazde".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pseći luskuz ne završava smrću. Singapur odnedavna ima krematorij samo za pse "Pets Cremation Center", a dnevni list The Straits Times u posebnoj rubrici donosi obavijesti o smrti i ukopu uginulih pasa.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
rijetko je u javnosti

Glazbenik Maksim Mrvica prošetao Šibenikom s menadžerom: Za njim se osvrtale policajke i policajci

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba