Ostalo

Životna priča Slavena Bilića: Završio je Pravni fakultet, priča četiri jezika, a prvi brak pokušao je spasiti

Kada je riječ o njegovom ljubavnom životu, dostupne su samo osnovne informacije s obzirom na to da svoje partnerice krije kao 'zmija noge'

RTL.hr
11.09.2021 09:00

Bivši hrvatski reprezentativac i jedan od najpoznatijih domaćih trenera Slaven Bilić na današnji dan slavi 53. rođendan. Kada je riječ o njegovoj karijeri sve je i više nego jasno, a o blistavim nogometnim rezultatima zna se gotovo pa sve. No, godinama unazad detalje iz svog privatnog života, umirovljeni nogometaš obožavateljima daje na kapaljku. No, na kratko se vratimo u prošlost.

Slaven Bilić

Šarmantni Splićanin pohađao je Ekonomsku školu, a s obzirom na to da je sva četiri razreda završio s odličnim uspjehom, bivši hrvatski reprezentativac oslobođen je mature. Još od malih nogu znao je da će jednog dana zaigrati na nogometnom terenu, ali nikada nije krio strast prema matematici i povijesti. ''Kod nas doma podrazumijevalo se da školovanje prestaje s fakultetskom diplomom. O tome se nije raspravljalo. Ni moj nogomet, ni bratov vaterpolo nisu imali utjecaja na to. I Domagoj je završio agronomiju'', napisao je Slaven u svojoj biografiji.

Nakon srednje škole, Slaven upisuje Pravni fakultet u Splitu, gdje je njegov otac bio dekan, a nekoliko godina kasnije isti i završava. Legendarni nogometaš može se pohvaliti i još jednim detaljem koji nije toliko poznat. Naime, simpatični Splićanin priča čak četiri jezika.Život ga je ipak odveo u nekom drugom smjeru pa je umjesto ureda i sudnice, Slaven odabrao nogometni teren i loptu.


Pokušao je spasiti brak

Slaven Bilić, West Ham

Kada je riječ o njegovom ljubavnom životu, dostupne su samo osnovne informacije s obzirom na to da svoje partnericekrije kao 'zmija noge'. Prvu suprugu upoznao je početkom devedesetih, a po splitskim koaliram pričalo se kako je bila riječ o velikoj ljubavi. Zanimljivo, bivši supružnici na početku odnosa nisu živjeli zajedno, ali bi to nadoknadili svakodnevnim druženjem. Oboje su bili zaokupljeni svojim poslovima, a u to vrijeme polagali su ispite na Pravnom fakultetu. Vjenčali su se tek 1993. godine i to nakon što je Slaven potpisaougovor s njemačkim Karlsruheom. Par je ubrzo dobio djecu, sina Leona i kći Alani kao krunu dugogodišnje ljubavi.

Već 2006. krenula su šuškanja o mogućem razvodu, a Slaven je, prema pisanju tadašnjih medija, navodno sve pokušao kako bi spasio brak. No, spasa, nažalost, nije bilo pa su se diplomirani pravnici odlučili sporazumno razvesti 2007. godine. Za razliku od bojnih svjetskih faca, to su napravili na dostojanstven način, a godinama unazad jedno o drugom imaju samo riječi hvale.

Pročitajte još
Slaven Bilić čeka peto dijete

Godinu dana nakon, bivši reprezentativac upoznaje sadašnju partnericu Ivanu na Krku. Bila je, kako kažu, to ljubav na prvi pogled, a da se između njih nešto ozbiljno kuha potvrdilo se kada je Ivana rodila prvo dijete. Zaljubljeni golupčići danas uživaju u sretnoj vezi, a prije tri godine ponovno su se ostvarili u ulozi roditelja pa je tako Slaven peto dijete dobio u pedesetoj godini.

Slaven Bilić i Ivana Đeldum