Ostalo

Zlatko Dalić prvi je u pomaganju onima kojima je potrebno: Bolnici u rodnom Livnu donirao 40 tisuća kuna...

Iza sebe već imamo dvije "zvijezde tjedna", a radi se o nogometašu i kapetanu Luki Modriću te košarkašu i najboljem Hrvatu u NBA ligi Bojanu Bogdanoviću, a sada biramo novu.

Tabloid.hr
17.04.2020 09:00

RTL Tabloid odlučio je svakog tjedna objavljivati poznate koji sudjeluju u dobrotvornim akcijama i društveno korisnom radu povodom pandemije koronavirusa koja je trenutno pogodila čitav svijet.

Iza sebe već imamo dvije "zvijezde tjedna", a radi se o nogometašu i kapetanu Luki Modriću te košarkašu i najboljem Hrvatu u NBA ligi Bojanu Bogdanoviću .

Luka je donirao 100 tisuća eura Općoj bolnici u Zadru za kupnju mobilnog rendgenskog uređaja namijenjenog za dijagnostiku pacijenata oboljelih od koronavirusa. Modrić je još ranije donirao novac i zagrebačkoj bolnici u Petrovoj, a sa svojim suigračima iz reprezentacije sudjelovao je i u prikupljanju 4.2 milijuna kuna nakon potresa u Zagrebu.

Bogdanović je bolnici u rodnom Mostaru poslao vrijednu donaciju za kupnju respiratora. Igrač Utah Jazza prati situaciju iz samoizolacije u svom domu u SAD-u, a mostarskoj bolnici uplatio je 50 tisuća dolara za kupnju dodatnih respiratora. Bojanu u Mostaru još uvijek žive roditelji, sestre te puno rodbine, a tamo je napravio i svoje prve košarkaške korake.

Sada je vrijeme da vam predstavimo dva nova kandidata, a prvi je bio nogometaš Šime Vrsaljko . Poznati zadarski nogometaš pomogao je zadarskoj Općoj bolnici doniravši 475.000 kuna za kupovinu dva respiratora. Također, Šime je s ostalim suigračima iz reprezentacije pomogao skupiti ona 4,2 milijuna kuna za pomoć oboljelima od koronavirusa, ali i Zagrebu nakon potresa.

To je učinio i nogometni izbornik Zlatko Dalić koji je i rodnom Livnu dao vrijednu donaciju.

Naime, izbornik je donirao 40 tisuća kuna tamošnjoj bolnici za nabavku potrebne zaštitne opreme za borbu protiv koronavirusa.

Dalić, koji je rođen u Livnu 26. listopada 1966. godine i gdje je u lokalnom klubu Troglavu započeo svoj nogometni klub, je u listopadu 2018. godine proglašen počasnim građaninom grada Livna u kojem je održan i veliki doček pred oko 60.000 ljudi nakon osvajanja svjetskog srebra u Rusiji.