Play ponuda
Play ponuda
govor mladog glazbenika

Znate li koja je veza između Akija Rahimovskog i Dina Jelusića? 'Sve ovo mi je nestvarno...'

Dino Jelušić bio je tek dijete kada je upoznao Akija Rahimovskog i Parni valjak.

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
RTL.HR/ 28.1.2022. u 15:15
Play ponuda

Mladi glazbenik Dino Jelusić jedan je od najboljih vokala domaće glazbene scene, a počeo je graditi nedavno i svjetsku karijeru. U svemu tome bio mu je Aki Rahimovski veliki vjetar u leđa, a cijeli bend podržao je Dina još dok je bio tek talentirano dijete. Obzirom na to, Dino se pojavio na Akijevom posljednjem ispraćaju na Mirogoju, a na komemoraciji u zagrebačkom Lisinskom održao je dirljivi govor svom uzoru i mentoru.

"Stvarno bih volio da sam bio rođen u vrijeme kada je Parni valjak startao. Parni je uz Akija bio moj glazbeni dom oduvijek, a od 2004. godine moj dom i s privatne strane, otkako sam s Akijem otpjevao Jesen u meni. Kada sam ga upoznavao tresao sam se, a sekundu nakon razgovora s njim trema je potpuno nestala. Bio je ljudski katalizator stresa i treme, širio je pozitivu i nisi mogao od njega učiti kao izvođač, nego i kao osoba", rekao je Dino na komemoraciji. 

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Image
Emica Elvedji/PIXSELL

(Foto: Emica Elvejdi/PIXSELL)

"Aki. Samo tri slova...'

"Bio mi je mentor za sve što se događalo kasnije, zadnjih 15 godina imali su prekrasne susrete, zadnji se dogodio 2019. godine... Sve ovo mi je nestvarno, prije tjedan dana stvari su bile drugačije, a danas se, nažalost, opraštamo od velikog čovjeka i frontmena, bio je 'lager than life' na pozornici...", zaključio je glazbenik. 

Dirljivi govor u ime HGU-a i svoje osobno održao je i Nikša Bratoš. "Aki. Samo tri slova, a kud god kreneš od ovog mjesta pa sve dokle se ovaj jezik razumije, svi znaju o kome se radi. Svi koji su slušali mjuzu uopće, znaju o kome se radi. To treba zaslužiti. 47 godina je trajala simbioza za koju trebaju posebne, natprosječne kvalitete. Ono na što trebamo biti ponosni je da smo bili njegovi suvremenjaci, da smo živjeli u vremenu i mogli osjetiti njegovu emociju s bine. Nikad se nije štedio, samo tri slova, a dovoljno Kakav je bio na bini, takav je bio i među ljudima. Davao je sto posto od sebe, a svi koji ga znaju bolje nego ja, kažu da je to najbolji čovjek kojeg su u životu upoznali", rekao je između ostalom Bratoš.

Image

Održana komemoracija za Akija Rahimovskog: Shrvani kolege ostavljali dirljive poruke

Fotogalerija
Image

Održana komemoracija za Akija Rahimovskog: Shrvani kolege ostavljali dirljive poruke

Fotogalerija
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
POBJEDNICA BB-A

Nastavlja se potraga za Marijanom Seifert: Pronađene su njezine stvari, oko Save dizat će se i dron

Play ponuda

Više s weba