Ostalo

Zvijezde iz Kozari Boka o suradnji na 'Južnom vjetru' i životu na rubu grada: 'Išli smo feštati jer nas...

Ovi dečki iskoristili su uzlet trapa - od 2018. snimaju pjesme, a već su imali i prvi koncert

Nikolina Zečić
06.02.2022 08:00

Tko još sluša rap kad je tu trap? Znate li za Tridesetu zonu, dečke koji dolaze iz zagrebačkog Bronxa - kvarta Kozari bok?Riječ je o duu koji je već surađivao i s redateljem filmskog hita 'Južni vjetar'. Popularni dvojac snage je odmjerio u bacanju sjekira, a provjerili smo i koliko poznaju domaću glazbu.

Nekad su se klinci zabavljali uz ovu glazbu, no današnje generacije zabavlja sasvim neki novi žanr.

Upoznajte Antonija Martinovića i Petra Matea Glavaša , poznatije kao Shin i Galaš , koji nastupaju pod imenom 30zona. I ne, ovo nije rap, riječ je o trapu - vrsti glazbe koja je devedesetih nastajala u SAD-u, no kako i u svemu, u Hrvatskoj trendovi poprilično kasne. Ali ovi dečki iskoristili su uzlet trapa - od 2018. snimaju pjesme, a već su imali i prvi koncert.

"Profesionalno se bavimo 3 godine! Baš smo se predali u to, a inače cijeli život lagano pišemo tekstove pa nam je jednom mama našla bilježnicu tamo smo nešto... A ono, nismo smjeli kao djeca ni govoriti neke stvari", pojasnio je Antonio Martinović Shin.

Ali danas kao dečki u dvadesetima pišu o kalašu na sicu, krvavom novcu, getu i pištoljima, jer kao što definicija kaže, trap je.... - "Kombinacija rapa i čak bi rekao rocka, popa, punka, svega znači... Trap je baš sve!", tvrdi Antonio Martinović Shin.

Iako im je život na rubu česta tema, dečki naglašavaju kako ne žele promovirati kriminal. Antonio i Mateo naime dolaze iz zagrebačkog Bronxa, odnosno, Kozareg Boka, zloglasnog kvarta na rubu metropole.

Pročitajte još
Zagrebački trep duo 30Zona ruši sve pred sobom: Pri vrhu trendinga svega četiri dana od objave pjesme s...

"Opće poznato je da je taj kvart na jako lošem glasu i stalno spominju se nacionalne manjine da su tamo, mada one uopće ne predstavljaju problem. Oni imaju svoje ulice, mi smo s njima 'Di ste, ovo ono'", dodao je Shin.

No ono s čime se dečki mogu pohvaliti je suradnja na filmskom megahitu 'Južni vetar'! Na službenom YouTube kanalu 'Južni vetar' predstavlja pjesme mladih umjetnika, a 30zona su prvi hrvatski izvođači čija se pjesma našla u ovom društvu.

"Redatelj Miloš Avramović , kojeg mi nismo ni znali, iskreno ni kako se on zove ni išta, odmah je počeo lajkati i shareati, kao: 'Dečki, bravo, svaka čast' i onda je on valjda skužio tko je on. Meni je to javio, a mi smoišli feštati da nas tolika glava poštuje", prisjetio se Shin.