Play ponuda
Play ponuda
ODZVONILO WILLIAMU

Zvona Westminsterske opatije zvonit će tri sata zbog svadbe

Deset zvona londonske Westminsterske opatije zvonit će više od tri sata nakon vjenčanja princa Williama i Kate Middleton, priopćeno je iz palače St. Jamesa.

Image

Princ William i Kate

Foto: Mario Testino
A.P./HINA/ 24.4.2011. u 9:22
Play ponuda

LONDON - Deset zvona londonske Westminsterske opatije zvonit će više od tri sata nakon vjenčanja princa Williama i Kate Middleton, priopćeno je iz palače St. Jamesa.

Tijekom zvonjave promijenit će se 5.000 melodija i nijedna se neće ponoviti. Zvona će također zvoniti pola sata prije vjenčanja koje će se održati u Westminsterskoj opatiji u petak.

Ovo "vjenčanje stoljeća", koje će koštati više od 30 milijuna funti, ali i ostvariti daleko veću zaradu za britansko gospodarstvo, organizirano je do najmanjeg detalja. Ceremonija će se izravno emitirati na televiziji i internetu, javljaju britanski mediji.

Dijelovi Londona su već okićeni u bojama britanske zastave za "Dan D" koji će, odlukom vlade, biti neradni u cijeloj Velikoj Britaniji. Oko 650 gostiju nazočit će prijemu u Buckinghamskoj palači nakon vjenčanja, a glavni događaj bit će prijem koji će princ Charles prirediti za 300 sretnika.

Za osiguranje će se pobrinuti Scotland Yard koji je priopćio da će rasporediti 5.000 ljudi.

Jedini koji su zasad najavili prosvjede su pripadnici malobrojnog republikanskog pokreta koji će tražiti ukidanje monarhije.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
popularna djevojka

Ovo je ista osoba? Splitska influencerica Ela Jerković podvrgnula se brojnim operacijama, evo kako je izgledala prije

Play ponuda

Više s weba