Ostalo

Ana Rucner o nastupima i životu sa svojim Markom: 'Jako je dinamično i energično, na koncertikma pršti sve'

Violončelistica daje sve od sve u karijeri i nastupima, a posebno je sretna što svu sreću vezanu uz nastupe može podijeliti sa svojim partnerom Markom Duvnjakom

Petra Gajšak
02.07.2022 21:30

"Ja jako volim nakon Beethovena otpjevati Flashdance What A Feeling, i kad odem među ljude i uđem u srce njih, to toliko volim, jednostavno dođe spontano. Nije svaki koncert za to, ali bez toga jednostavno, ne mogu reć da ne ide, ali s tim dobije jednu drugu dimenziju i to je baš dobra kombinacija".

Tako je hrvatska čelistica Ana Rucner na nedavnom nastupu u Čakovcu iznenadila publiku performansom. I iako ih je na prvu ostavila bez teksta, na kraju je zaradila pooduži pljesak.

"Jako volim uključiti ljude u komunikaciji i ta sinergija naša, uvijek imam taj svoj naglavni mikrofon. Volim pjevati, imam jedan dobar sluh, čujem. Nekad možda i pogriješim, ali jednostavno sam počela radit obrade neke vokalno-instrumentalne. Ne bih se usudila reći da sam pjevačica, ja to nisam, za to nisam školovana, ali da mogu neke pjesme otpjevati - mogu".

I upravo na posljednjem albumu koji je snimila, fokus je na vokalu. A osim na hrvatskom zapjevala je na romskom i makedonskom. No na nastupima nećete čuti samo nju kako pjeva, već i njezina partnera, bubnjara Marka Duvnjaka.

"Netko mora biti sa mnom. Najlakše je upotrijebiti glazbenu matricu. Imam sjajan nastup s Markom. To je jako dinamično i energično, on je energičan dok svira, ja sam energična i taj spoj, to jednostavno pršti sve. A Marko je sjajan trubač i vokalist i onda zapravo u dvije osobe na pozornici imate dva pjevača, imate violončelistu, imate bubnjara, imate trubača. Nekako iz nastupa u nastup osmišljavamo nešto novo. E sad gdje će to završit ne znam, ali svakako je puno ljepše kad si na pozornici s nekim nego sam".

Zato ovaj energični duo ne može zamisliti dan bez glazbe, koja je glavna tema njihovih razgovora.

"Ja mislim da muzičar muzičara najbolje razumije. Meni je glazba zaista, izuzevši mog sina koji mi je prije svega, možda najveće veselje koje imam u životu. Kad sam tužna mene to violončelo smiri, kad sam vesela me još više razveseli, to je toliko lijepo da je još ljepše kad pored sebe imaš nekog s kim to možeš dijeliti".

A nema boljeg nego kad se s nekim sjajno nadopunjuješ i dijeliš najljepše trenutke. Znate kako kažu, bitno je biti voljen, sretan i zadovoljan. A mi Ani želimo upravo to.