Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
pokaži srce

Andrej Kramarić u važnom projektu: 'Nekad tvoje tijelo i srce ne izdrži. Mislim da je vrlo bitna ta edukacija...

Baš kao što je to rekao Božo Mekinić, od igrača se traži da pokažu srce na terenu, ali važno je da pokažu srce i svom liječniku

Ana Zgrebec/ 11.6.2022. u 20:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U posljednje vrijeme svjedočimo nizu tragičnih događaja sa sportskih terena. U želji za dokazivanjem i prelaskom svojih granica sportaši zaboravljaju na najvažniju brigu - brigu o zdravlju. No, Prva sportska kladionica i hrvatski nogometni savez pokrenuli su projekt 'Pokaži srce' čiji cilj nije samo daljnje podizanje svijesti o brizi za zdravlje nego i edukacije.

Prošlogodišnja vijest da je Christian Eriksen dobio srčani udar na utakmici šokirala je svijet. Da je brza reakcija suigrača važna u spašavanju života svjedoči slučaj Fernarda Toressa kojemu je pomogao naš Šime Vrsaljko. Za brzu reakciju potrebna je edukacija, a upravo to je prepoznala Prva sportska kladionica i Hrvatski nogometni savez koji su pokrenuli projekt 'Pokaži srce'.

"Taj projekt nije samo slovo na papiru gdje samo skrećemo pažnju na važnost brige o zdravlju sportaša nego smo posebno ponosni na činjenicu da smo u suradnji s Institutom za sportsku medicinu pokrenuli niz terenskih aktivnosti", kazao je Brand & Sponsorship menadžer - Božo Mekinić.

Prvi pregledi započeli su u Vukovaru i Splitu, a da je biti nogometaš stresno, zna naš nogometni reprezentativac Andrej Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Svaki tren moraš biti 200 posto spreman i to te tjera da ideš preko svojih granica na kraju ti svojim mozgom želiš napraviti najbolje moguće, a nekad to tvoje tijelo i srce ne izdrži. Mislim da je vrlo bitna ta edukacija za nas, za mlađe dečke da jednostavno znaju reagirati u ono vrijeme kad je najpotrebnije", pojasnio je Andrej Kramarić.

A s Andrejom se slaže i 26-godišnji reprezentativac Josip Juranović.

Upravo se čita

Image
KAD NEMA LJUBAVI...

Prvi put u 'Braku na prvu' jedan će par živjeti odvojeno nakon medenog mjeseca!

"Ima previše utakmica i jednostavno želite znati što možete dati na terenu, a jednostavno po ovoj sparini, a negdje i snijeg po zimi, ajme meni tako da ovaj projekt 'Pokaži srce' će pokazati svima za što smo sve sposobni", smatra Josip Juranović.

Projektom se planira pregledati tisuće sportaša i obaviti stotine edukacija, a PSK kao dugogodišnji sponzor hrvatskog sporta donira projektu 'Pokaži srce' postotak od svakog uloga igrača, a uključuje utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije ili HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"S jedne strane mi od igrača tražimo da pokažu srce na terenu, ali važno je da pokažu i srce svome doktoru", zaključio je Božo Mekinić.

Upravo tako! Zdravlje igrača najvažnije je, a snažni igrač igrom i rezultatom razveselit će sve nas!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Što živcira naše zvijezde i zbog čega su spremni prekinuti vezu?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba