Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
sjajna uloga!

Zvijezda je rođena! Mladi glumac genijalno utjelovio Elvisa Presleya: 'Proučavao sam ga godinu i pol, samo to...

Elvis je živ! To je dojam koji dobijete kada gledate biografski film o kralju rock and rolla. Kritičari kažu - razlog je fantastična izvedba nove holivudske zvijezde - Austina Butlera.

Edita Misirić Vrkljan/ 19.6.2022. u 9:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Protekle dvije godine za mladog glumca Austina Butlera bile su ostvarenje sna. Glumiti Elvisa Presleya u biografskom filmu bio bi težak zadatak i za mnogo iskusnijeg glumca. Prihvatiti se tako nečega bilo je hrabro, ali redatelj Baz Luhrmann odluku nije donio preko noći.

"Odabran sam tako što sam poslao Bazu snimku na kojoj pjevam i to mu je privuklo pozornost. Potom smo se upoznali u New Yorku i proveli pet mjeseci samo razmišljajući o ideji da radimo zajedno. Bilo je potpuno drukčije od bilo koje druge audicije. Obožavam Baza kao rijetko koga. On je genijalac i fenomenalan čovjek. Da sam samo odradio tih pet mjeseci bilo bi to sjajno provedenih pet mjeseci. No, činjenica da sam s njim proveo dvije godine stvarajući i utjelovljujući tog izvanrednog čovjeka, meni je značila provod života!"

I doista - kako utjeloviti legendu koja je toliko specifična po mnogo čemu? Kako izbjeći karikaturu, zamku u koju mnogi upadnu snimajući biografske filmove?

"Proučavao sam ga godinu i pol dana prije nego što smo počeli snimati. I onda još šest mjeseci dok smo snimali, i tada nisam radio ništa drugo. Samo sam to živio i disao. Preslušavao sam svaki intervju koji je ikad dao, pročitao svaku knjigu koja je napisana o njegovu životu", priča Austin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Između Austina i Elvisa ima i jedna neobična podudarnosti kojoj je redatelj dao veliku pozornost. Obojica su izgubili majku kada su imali 23 godine. Obojica su zbog gubitka bili shrvani. A možda im je baš to dalo snagu za napredak u karijeri. Naime, mladi Austin otkriven je na seoskom sajmu te je vrlo rano prekinuo redovno školovanje i zbog glumačkih obaveza obrazovanje je stekao podučavanjem kod kuće. Dakle, 31-godišnji glumac znao je da je ovo prilika života koja se pruža samo jednom. U pripremama je išao toliko daleko da mu je nakon završetka snimanja bilo teško izaći iz lika Elvisa.

"Doista sam morao raščlaniti svaki detalj. I reći: ok, danas ću, ili ću ovih nekoliko sati posvetiti samo tom intervjuu ili samo 12 sekundi tog intervjua. Preslušavat ću ga bezbroj puta, snimat ću se, pa slušati, i obraćati pozornost na to što moje uho čuje kao neautentično ili drukčije od Elvisa. Isto sam radio i s njegovim pokretima", kazao je glumac.

Upravo se čita

Image
BRAK NA PRVU

Ekspert Boris osvrnuo se na Sašino ponašanje za stolom: 'Ne uklapa se i cijela grupa to prepoznaje'

Austin je imao i naporne pripreme kako bi uopće mogao snimiti film - od učitelja plesa, karatea i pjevanja. Danonoćno je radio na svemu tome.

"Naš zadatak je bio uhvatiti njegovu biti prvo iznutra, a onda izvana i pitati se zašto se on tako kreće, kakav je osjećaj kad te duša doslovno pokreće. I onda su ti pokreti rezultat", ispričao je Butler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

No osim Butlera, izazovne uloge prihvatio se i Tom Hanks koji glumi Elvisova menadžera, što je za mladog glumca bilo ispunjenje sna. "Nisam mogao ni sanjati bolje glumačke partnere. Tom Hanks je moj junak. Bio je moj junak od kada znam za sebe. Ne postoji doba u mojem životu, a da nisam znao tko je on. Vrlo brzo me prigrlio i otkrio svoju ranjivu stranu. Povezali smo se na ljudskoj razini. On je apsolutni vladar glumačke vještine".

Sav uložen trud - Butleru se isplatio. Osim što ga kritika ne prestaje hvaliti, odobravanje i blagoslov dobio je i od Elvisove udovice Priscille. A većeg priznanja teško da se može dobiti.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čestitamo

Ekskluzivno doznajemo: Katarina Rautek čeka treće dijete, bivša pjevačica grupe ET otkrila spol i ime bebe

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba