Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Platinasti jubilej

Britanci je slave 70 godina! Skandali u vlastitoj obitelji i danas su najveći problem kraljice Elizabete II. ...

Posljednja četiri dana Britanci su proveli u slavlju platinastog jubileja vladavine Kraljice Elizabete II. Da je Kraljica kroz sedamdeset godina vladala s mnogo više uspjeha nego neuspjeha dokaz su prepune ulice Londona i ponos Britanaca koji ne skrivaju

Edita Misirić Vrkljan/ 5.6.2022. u 20:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kada je prvi put zasjela na tron, tada 25-godišnja Elizabeta II. nije ni slutila da će njezina služba britanskom narodu trajati 70 godina. Kraljica niti jednom u ovih sedam desetljeća nije prekršila svoju riječ. Služila je narodu i svoje posao obavljala besprijekorno, ma koliko okolnosti i odluke koje je trebala donositi bile teške. Elizabeta druga je bez premca najpopularnije lice monarhije već godinama.

'''Njezino Visočanstvo je fantastična ličnost u cijelom svijetu! Osjećam veliko divljenje prema njoj kao i mnogi drugi ljudi. Toliko je učinila za svijet, Veliku Britaniju i Commonwealth! Zato sam ovdje ovako odjeven, podupirem ju i sve kraljevske događaje. Ona radi fantastičan posao!", pričali su okupljeni.

"Ona je u mojem životu otkad sam se rodila. Ovo je fantastično dostignuće. Bili smo i na drugim kraljevskim događajima, ali ovaj je poseban. Imati isti posao 70 godina - to nikada nikome nije uspjelo!", kažu obožavatelji.

A nije bilo lako. Osim što je nerijetko intervenirala kada je trebalo izgladiti narušene političke odnose između engleske i drugih vlada i uvijek nastupala hladne glave iako je morala žonglirati s vrućim krumpirom u rukama, skandali u vlastitoj obitelji predstavljali su joj najveći problem. "Kao majka trojice sinova i jedne kćeri, suočavala se s raznim krizama", rekla je kraljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Njezin prijestolonasljednik Charles i princeza Diana tu su lavinu raznim javnim aferama započeli. Nakon rastave činilo se da slijedi razdoblje mira. No, Dianina smrt povukla je sa sobom mnoga pitanja koja monarhiju i danas drže u nezavidnom položaju. Razveli su se i princeza Ann i princ Andrew. A najveći skandal kojim je osramoćena cijela kraljevska obitelj skrivio je Andrew optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnice. Taj užas čak ni Harry i Meghan nisu mogli zasjeniti. Simboličan izlazak na balkon prije samo nekoliko godina i onaj od prije nekoliko dana vidno su smanjili reprezentativan dio obitelji.

Prema posljednjim anketama Charles uživa popularnost kod tek 16 posto građana. Kraljica nikada nije stavljala sebe ispred Krune, niti je ikada kod donošenja odluka bila vođena egom ili osjećajima, dostojanstvo i tradicija za nju su uvijek bili ispred svega. I zato je narod obožava. 

Upravo se čita

Image
BRAK NA PRVU

Petra i Dario progovorili o bivšim vezama: 'Da skratim priču, tu sam bio debil...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Exkluziv ekskluzivno doznaje: Iva Šarić i Bruno Petković prodaju stan za više od pet milijuna kuna

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba