Play ponuda
Play ponuda
filmski festival

Dean Sinovčić nam otkrio zašto Tom Cruise svaki put napravi dernek na Cannesu

Posljednja dva tjedna Cannes je bio centar svijeta. Od Toma Cruisea do Priscille Presley, nema tko se nije prošetao crvenim tepihom. Ondje je bio novinar i filmski kritičar Dean Sinovčić koji je nedavno postao član Europske filmske akademije.

Nikolina Zečić/ 29.5.2022. u 20:30
Play ponuda

Quentin Tarantino jednom je rekao: "Cannes Film Festival je svjetsko prvenstvo u filmovima". I zaista jest. Ovaj filmski spektakl godinama privlači svjetske face različitih društvenih sfera. Stoga smo kontaktirali filmskog kritičara i novinara Deana Sinovčića koji nam se javio sa svog 27. Cannesa i sumirao najvažnija događanja.

"Naravno najveća zvijezda je bio Tom Cruise. On je veliki profesionalac i vrlo je korektan i to se vidjelo na premijeri filma Top Gun Maverick koja je kasnila sat vremena. Naime, Cruise uvijek ima jedan običaj, kada dođe na crveni tepih - on će se potpisati svakome tko ga zamoli, fotkat će se sa svakim tko god ga zamoli, selfiji su padali.. To traje, kad dođe Tom Cruise i publika, naravno, kad vidi da je voljan, svi nagrnu i onda - 'ajmoooo dernek s Tom Cruisom'!

Francuzi na Cruesu nisu štedjeli, pa su tako borbeni avioni poletjeli njemu u čast, a dobio je i Zlatnu palmu - nagradu za životno djelo koju ima mali broj glumaca. Nakon što je Top Gun pokorio Cannes, red je došao na drugi film 'Elvis' u kojem Tom Hanks glumi Elvisova menadžera.

"Tom Hanks je došao sa suprugom, to je bio delirij međutim Hanks je odlučio dati par intervjua za najveće zemlje, a Hrvatska nažalost ne spada u najveće zemlje. Jučer sam evo razgovarao s kolegom iz Austrije kaže 'ma kakvi i Austriju su proglasili malom zemljom, Hanks neće davati ni za nas intervjue'".

Dean tvrdi kako je ovogodišnji Cannes s najmanje zvijezda, a i oba Toma već godinama nisu raspoloženi za intervjue. Ako i dogovore razgovor, Dean ističe kako publicisti sjede novinarima za vratom. No nije uvijek bilo tako. Osim što godinama izvještava za hrvatske medije s Cannesa, Dean je uvijek nosio i dobre uspomene s after partya.

"Ja odavno razmišljam o pisanju knjige gdje bi se sve te ludosti nabrojile što su se meni događale, naravno imamo kategoriju intervjua gdje vas glumci šokiraju, oduševe, spomenuli smo Georgea Clooneyja, on je od tih otvorenih glumaca koji će s vama popričat o svemu. Tulumi moram priznat, tulumi do 2008., 2009., dok nije počela na ekonomska kriza su bili doslovno Sodoma i Gomora".

Ako više neće holivudske, hoće europske zvijezde! Dean je intervjuirao i mnoge europske glumce, a njegov rad daleko je prepoznat. Tako je prije mjesec dana postao službenim članom Europske filmske zajednice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

"Zaista je lijepo kad te prizna europska filmska i zajednica i kaže: Evo primamo te jer si zaslužio u kategoriji novinara, naravno, svojim radom i pisanjem i promoviranjem filma".

Jer rad se uvijek isplati! A mi se nadamo kako će ovaj festival živjeti vječno!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image

Najzgodnija hrvatska agentica za nekretnine: 'U pauzi svratim do svog doktora i onda me on sredi'

Play ponuda

Više s weba