Ostalo

Hrvoje Šalković o Ani Gruici i njezinom suprugu: 'Super joj je novi muž, odigram tenis s njim, sve...

Znamo ga kao svjetskog putnika, no što kada Hrvoje Šalković uzme kuhaču u ruke? Ekipu Exkluziva ugostio je u restoranu i otkrio sve o suputniku koji mu pravi društvo na putovanjima - sinu Ivanu Maratu koji ove godine kreće u školu. Sve o očinstvu i odnosu s bivšom partnericom Anom Gruicom ispričao je za RTL Exkluziv

Nikolina Zečić
25.06.2022 20:30

Bio je trgovački putnik, profesionalni vozač auto utrka, perač tepiha, redar na koncertima, a danas je pisac, putnik i poduzetnik. 48-godišnji Hrvoje Šalković nema što nije radio, ali čini se kako mu osim pisanja, leži i kuhanje. Službeno je pero zamijenio kuhačom prije sedam godina kad je otvorio prvi restoran.

"Cilj je možda bio s obzirom na to da je specifičan restoran, onako američko-azijska i malo ta neka sportska priča, onda je možda bila čak i neka ideja za franšizom, ali ne znam koliko mi se to da, da ti iskreno kažem, cilj je da bude stabilan posao i da zaradimo da mali i ja odemo na putovanje", ispričao je Hrvoje. Ljubav prema putovanjima prenio je i na sedmogodišnjeg sina Ivana Marata, kojem se najviše svidio Dubai.

"Sad mi je totalni gušt sa sinom putovati, bili smo skupa na Tenerifima, u Dubaiju, na skijanju u Italiji, sad sam nam uplatio Zanzibar. Obožava putovanja, jedva čeka, pita kamo ćemo dalje, sve mu je to fora i zanima ga. Meni je velika želja da otputuje u svijet kad odraste da mu pokažem džamiju i hram i crkvu i crnca i bijelca i budista, eskima da to sve vidi nauči i upije. Te kulture ga zanimaju, atlase lista, globus vrti, pokazuje prstom, pita di je što je", ispričao je Hrvoje o svom sinu.

Ne samo da ga zanimaju kulture van granica Lijepe naše, već se prilagođava i različitostima unutar Hrvatske. Kako mu majka, 39-godišnja glumica Ana Gruica, živi u Splitu, Ivan Marat govori splitskim i zagrebačkim dijalektom te naravno navija i za Dinamo i Hajduk. "Ide u vrtić i u Zagreb i u Split, naravno da je primarno Split što je razumljivo da je kod mame većinu vremena, ali je i jako puno u Zagrebu i čovjek priča dva dijalekta, ja mu oblačim jaknu mama jaketu, ja mu vežem žnirance mama špigete, sve je duplo".

Ali ove godine morali su odlučiti gdje će krenuti u školu. Odluka je pala na Split, jer Ana ondje živi sa suprugom Boranom. "Funkcionira sve super, toliko dobro da je meni čak to neugodno i pričati. Meni je to sve normalno, mi ručamo svi skupa, mi se čujemo, mi se družimo.Super joj je muž novi, odigram tenis s njim", ispričao nam je Šalković, sretan što njegova obitelj i dalje lijepo funkcionira.

I dok Ana uživa u braku, Hrvoje se prepustio isključivo poslu.

"Pa lijepo je valjda imati nekog partnera u zrelim godinama pa ste sad skupa, ali... Ne mogu zamisliti sad da nekom šaljem poruke 'ej evo me ljubavi, tu idem sad, sad ću doći doma'. Ali da, nikad ne reci nikad". Jer ljubav jednom mora pokucati na vrata.