Ekscentrični punker koji kreira senzacionalna jela ponosni je vlasnik titule najboljeg svjetskog chefa za 2021. godinu! Noć prije nego što je sjeo u pet ujutro na let za Zagreb s presjedanjem u Munchenu i vožnjom do Rovinja - David Munoz , ponosni vlasnik jedinog restorana s 3 Michelinove zvjezdice u Madridu - radio je do kasnih noćnih sati u jednom od svojih spektakularnih restorana. Iako prvi slobodan dan ima 26.11., na sreću organizatora prvog Weekend Food festivala pronašao je 24 sata taman uoči lansiranja nove suradnje sa španjolskom pop senzacijom Rosalijom ! MotoUmami je briljantni chicken teryaki sendvič posvećen ovoj genijalnoj pjevačici!
"Rosalia je vrlo bliska prijateljica moje supruge Kristine i mene - bit će puno projekata s njom u budućnosti", rekao nam je David.
On je svakako jedan od najoriginalnijih chefova na svijetu, a njegov koncept restorana ima milijune obožavatelja! Među njima i jedan od najpoznatijih Hrvata! "Modrić? Nismo prijatelji, ali se poznajemo. Došao je jednom u Riverso, također imamo dostavu hrane i naručio ju je bar tri - četiri puta", dodao je.
Bilo da otvara restoran ili radi hamburger - David želi da budu neponovljivi! Svakodnevno testira nevjerojatne količine hrane, radi po 16 sati dnevno, kuha i putuje po svijetu. Zvuči kao život o kojem sanjaju mnogi, no iza svega stoji rad, rad i samo rad.
"Znate, ljudi misle da je to jako kul - biti chef i jesti super hranu, no ponekad je kao noćna mora, vjerujte mi". Ovaj nesuđeni nogometaš sa 17 godina je morao donijeti najtežu odluku u životu. Odlučiti se između nogometa i kuhanja. Izabrao je ovo drugo i nije požalio.
Baš kao i Massimo Bottura koji se odrekao odvjetničke karijere da bi slijedio snove! Legendarni Talijan vlasnik je najpopularnijeg restorana na svijetu - Osterije Franceskane u Modeni i kuha za najveće svjetske zvijezde pa tako u njegovim tortelinima uživaju Brad Pitt, Beyonce, Beckhamovi, Emanuel Macron i ostali!
"Obećao sam da ću se vratiti ovdje sljedeće godine jer želim istražiti više - jučer sam testirao vina - kao filmska zvijezda ste".
Gušti su gušti, pogotovo kada je riječ o hrani pa tako na pitanje jesu li neka jela jednostavno precijenjena, jedan od najboljih kuhara današnjice kao iz topa odgovara!
"Naš posao je gradnja reputacije, u mom restoranu mi dajemo užitak i sreću, kada odete van u druge gradove imate reputaciju pa ljudi dolaze. Samo tako možemo graditi posao i zarađivati, ali na našem nivou nije stvar novca već izgradnje snova".
Istina, najbolje stvari u životu su besplatne, no za jela ovih majstora doista se isplati odrješiti vreću! Pun trbuh i prazan novčanik oduvijek su stvarali najljepšu simfoniju!