Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
novi život slavne vojvotkinje

Sarah Ferguson za RTL Exkluziv: 'Ja sam bila žrtva zlostavljanja velikih razmjera od strane britanskih medija...

U novijoj povijesti Meghan Markle postala je najpoznatiji outsider kraljevske obitelji, no puno prije nje kraljica skandala bila je Sarah Ferguson, koja je nedavno posjetila Hrvatsku

Nikolina Zečić/ 12.6.2022. u 19:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U novijoj povijesti Meghan Markle postala je najpoznatiji outsider kraljevske obitelji, no puno prije nje kraljica skandala bila je Sarah Ferguson, bivša supruga kraljičina omiljenog sina, princa Andrewa, koji je optužen za seksualno napastvovanje maloljetnice. Imala je Sarah zanimljiv život, od preljuba, optužbe za mito, financijske prevare pa do bankrota.

No, danas vojvotkinja od Yorka piše dječje knjige i putuje svijetom pomažući izbjeglicama. Nakon skoro sedam godina put ju je tako doveo u Lijepu našu. "Obožavam Hrvatsku. Zagrebačka katedrala izgleda prekrasno. Drago mi je što sam se vratila u Hrvatsku. Bila sam prije na praznicima, dolazila sam brodom. Zasad nemam nikakve planove za ljeto, ali svakako imam plan posjetiti Hrvatsku ponovno", rekla nam je Sarah u intervjuu za RTL Exkluziv.

Počela je pisati 1989. godine, a danas je autorica 78 knjiga, od njih su 48 namijenjene djeci. Rado ih čita i na svom YouTube kanalu. Upitana koja bi princeza iz bajke bila, da to može postati, Sarah je zastala i rekla da je to pitanje jako zanimljivo. Iz njezine perspektive svakako jest. "Biti princeza - to je sretan posao, zar ne? Matovilka. Volim Matovilku, vidite, puštam kosu kao Matovilka. Ali, kad bolje razmislim, možda Snjeguljica?", rezonirala je Ferguson.

Obožava, kaže nam, film 'Iskupljenje u Shawsanku', a doživjela je i vlastito iskupljenje. Pomirila se s kraljicom Elizabetom II., a sa bivšim suprugom, s kojim ima dvije kćeri, ostala je jako bliska. Njegove optužbe ne smije komentirati, no za naše kamere prisjetila se maltretiranja koje je doživljavala kada je bila trudna. "Upravo sam završila svoju prvu knjigu za mlade o mentalnom stanju i posljedicama zlostavljanja. O poremećajima u prehrani, o percepciji da moraš imati određenu kilažu, biti određena osoba… Ja sam bila žrtva zlostavljanja do velikih razmjera od strane britanskih medija. Znam kako je biti stigmatiziran, odbačen, izopćen, ležati u kutu. Što više pričamo o tome, postajem oštrija na tu temu", rekla je Sarah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prisjetila se i princeze Diane. "Diana je uvijek bila ljepotica i svetica, a ja grešnica s problemima s težinom. Nekim danima ona je bila gore, ja dolje, pa onda ja gore, ona dolje, i mislim da današnjim medijima ne bi bilo dozvoljeno raditi ono što su radili nama". Progovorila je i o kraljici Elizabeti II., koja joj je omiljena članica kraljevske obitelji. "Biti blizu tako jedne energije, koja je tako skromna i realna, a da je kraljica. Legenda. Liderica 70 godina. Ikona. Snaga u njoj, uvijek se bori za ono što je ispravno, puna opraštanja i ljubavi", jasna je vojvotkinja.

"kad bih mogla vratiti vrijeme i ako bih imala priliku učiniti stvari drugačije, možda bih naučila igrati igru bolje. Ali tu sam gdje sam, i igrala sam prekrasnu igru života i sada započinjem novi život".

Upravo se čita

Image
REALITY ZVIJEZDA

Sjećate li se Nikoline Tutić? Bila je zvijezda showa 'Brak na prvu', a danas izgleda neprepoznatljivo

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
oscari 2020.

Borut Mihalić o modnim kombinacijama Oscara: Tko ga je razočarao, a tko je nosio jednu od najvažnijih haljina?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba