Ostalo

U estetskoj kirurgiji sve popularniji neinvazivni tretmani: 'Imamo odmah vidljiv, trenutni efekt'

Oko izgleda treba biti realan i brinuti se o njemu, ali većina ljudi je nestrpljiva i traži brza rješenja

Petra Gajšak
17.07.2022 18:30

Kada bi netko spomenuo uljepšavanje donedavno smo većinom mislili na operacije grudi, nosa, usana, podizanje kapaka i facelift. No danas su sve popularniji neinvazivni tretmani. Kao što je trenutno popularan i odlazak na plažu. Kako se možemo u kratko vrijeme pomladiti ili utegnuti.

"Sada konkretno je jako popularan tretman kolagen nitima", smatra Antonija Tretinjak .

Riječ je o nitima koje uz pomoć seruma prodiru direktno na mjesto gdje su oštećena kolagenska i elastična vlakna, vežu se na prirodni kolagen i potiču njegovo obnavljanje.

"Ono što je kod ovog tretmana zanimljivo i dobro je da imamo odmah vidljiv trenutni efekt i efekt koji se događa još i do mjesec dana nakon samog tretmana. Ono što najviše radimo su one popularne 11-ice koje su nam između obrva, onda čeone bore, bore smijalice oko očiju i nazolabijalne bore. To je ono nešto najčešće", rekla je Antonija Tretinjak.

"Još uvijek sam prilično rezervirana prema svim ovim invazivnim tretmanima koji su popularni. Nitko od nas ne može izbjeći starenje kao takvo niti mislim da bi to trebalo biti cilj, ali biti njegovan je definitivno nešto čemu možemo i trebamo stremiti, ako je to u našoj moći", kazala je Vanda Winter .

Ove niti ne zaustavljaju mimiku i nije riječ o botoks efektu. A svakako je i prednost što se bez brige može raditi ljeti. Baš kao i oblikovanje tijela, na koje žene i muškarci doslovno jure prije nego što se moraju skinuti na plaži.

"Novine i novosti u estetskoj medicini prvenstveno dolaze u neinvazivnom obliku, govorimo o tehnologijama i najčešće aparativnim tehnologijama, znači aparatima za konturiranje lica i tijela. Najnovija stvar je aparat", tvrdi Mladen Duduković .

"To je aparat koji radi na principu elektromagnetskih valova i potiče tonus mišića. Samim tim gradi mišić, jer to su kontrakcije i broj kontrakcija koji ne možemo u normalnom životu napraviti, čak niti sa ciljanim treninzima. Imamo specijalne nastavke za svaki dio tijela i u principu možemo od oblina, stražnjice, trbuha konturirati znači tijelo i mišićnu masu kako i gdje želimo. Naravno to nisu aparati koji mogu u jednom tretmanu promijeniti, ali već nakon nekoliko tretmana se vidi rezultat", dodao je.

Svjetski trendovi umjetne ljepote nameću se godinama pa gotovo da i nema osobe koja nije nešto radila na sebi. I dok su neki bez razmišljanja spremni otići pod nož, još uvijek su najtraženiji neinvazivni tretmani.

"Tehnologija napreduje. imamo niz neinvazivnih tehnika i zahvata koji mogu promijeniti bitno izgled. Kod nas je novost body tite , a to je tehnologija koja pomoću radiofrekventnog zagrijavanja tkiva između dvije elektrode topimo mast i zatežemo vezivno tkivo", pojasnio je Božo Gorjanc.

Prednost neinvazivnih tretmana je zasigurno ta da se sve što smo radili na licu i tijelu možda na prvu i ne vidi. No vi ćete biti sigurno zadovoljniji kada se skinete u kupaći kostim. No ne pretjerujte, jer što god na sebi radili naši stručnjaci naglašavaju – bitno je pametno dozirati.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.