Ostalo

Obitelj Švec u dramatičnoj završnici pobijedila u showu 'Fittest Family' i osvojila zlato vrijedno 200...

Nakon što su prošle desetke izazova, tri obitelji došle su do samog kraja i borbe za glavnu nagradu – zlatnu polugu vrijednu 200 tisuća kuna.

RTL
2019-06-13 00:27

U finalu su se natjecali obitelj Švec, koju vodi trener Norbert Žmegač Kunić, te obitelji Hukman i Buza, koje vodi legendarni rukometni reprezentativac Vlado Šola.

Da bi došle do titule najboljih, obitelji su morale proći kroz tri izazova – najteža dosad. Nakon ta tri izazova jedna obitelj mora ispasti, a preostale dvije idu u četvrti, ujedno i presudni izazov.

Prvi izazov je Vuča kamiona", a zahtijeva da četiri člana moraju vući 11 i pol tona teško vatrogasno vozilo stazom dugačkom 100 metara. U taj izazov su prvi krenuli članovi obitelji Buza, koji su bili svjesni da im zadatak ne ide na ruku jer nisu dovoljno snažni, ali su odlučili dati sve od sebe. Za prelazak staze od 100 metara trebalo im je 3:58 minuta, što je rezultat s kojim nisu bili pretjerano zadovoljni.

Švecovi su išli sljedeći i računali su da bi trebali u tom zadatku biti bolji od Buza dok su im Hukmani ipak jaka konkurencija. Oni su puno lakše prošli kroz izazov od Buza pa je na kraju njihov rezultat bio 2:53 minute. Željka je komentirala da joj je nakon izazova bilo loše te joj se mantalo od količine energije koju su morali uložiti kako bi ostvarili što bolji rezultat.

Hukmani su vjerovali da će u zadatku Vuča kamiona" biti jako dobri, baš kao i njihov trener Vlado Šola. To se naposljetku i ostvarilo jer je njihov rezultat bio nevjerojatnih 2:10 minute.

U drugom izazovu, naziva Arena", sve tri obitelji išle su u isto vrijeme na teren. Izazov kreće tako da sve tri obitelji stoje na kontejnerima koji su posloženi u krug, a u sredini se nalaze vreće s pijeskom, njih 25. Obitelji moraju raditi zajedno kako bi te vreće prenijeli do kontejnera preko greda, a obitelj koja to prva odradi dobiva tri boda. Najveće probleme stvorila je upravo greda s koje su kandidati padali pa su morali ponavljati zadatak. Najbolji su u ovom zadatku bili opet Hukmani, drugi su bili Buze, a treći Švecovi koji su se jako namučili s prelaskom preko grede.

U treći izazov obitelji Buza i Švec išle su s ukupno osvojena tri boda dok su Hukmani sa šest bodova osigurali i četvrti, finalni izazov. A taj treći izazov je bio Frka na asfaltu" u kojem su kandidati morali prelaziti kroz razne prepreke.

Hukmani su prvi pristupili zadatku koji se sastoji od sedam prepreka, a njihov timski duh se pokazao presudnim i u ovom slučaju pa su zadatak završili za 7:10 minuta.

Buze se moraju dokazati u trećem izazovu i dati sve od sebe kako bi prošli dalje, ali je njihov natjecateljski duh opao, naročito kod tate Gorana. Iako ga je njihov trener Vlado Šola pokušao motivirati, tata Buza je imao problema već u prvom dijelu izazova kada je morao preskočiti kalem. Pokazalo se da je to bilo presudno jer su Buze imali lošiji rezultat od Hukmana. Njihovo krajnje vrijeme bilo je 8:38 minuta.

Fittest Family, Buza
Fittest Family, Buza FOTO: RTL

Erik je bio zadovoljan izazovom rekavši da je bio lagan, no on u tom trenutku nije znao da im je za izazov trebalo gotovo minutu i pol više nego Hukmanima.

Švecovi su krenuli zadnji u izazov, a da bi ušli u superfinale, morali su biti bolji od Buza. Željka se mučila s prelaskom kalema, ali su zato dečki bez ikakvih problema odradili taj dio izazova. Dok su preskakali preko kontejnera, Željka je ozlijedila koljeno, što joj je otežalo prelazak poligona do kraja. Iako je doslovno vrištala od bolova pri svakom koraku, Željka nije odustajala od zadatka i izgurala je do ciljne crte. Štoviše, Švecovi su imali najbolji rezultat u trećem izazovu. Prošli su ga za 6:34 minute.

Mislio sam da će odustati, to su veliki bolovi. Divim joj se i svaka čast što je završila" kazao je trener Norbert, a liječnici su ustanovili da Željka nije u stanju nastaviti natjecanje te da mora na slikanje koljena.
Nakon tri izazova u superfinale su ušli obitelji Hukman i Švec dok su se Buze oprostile od natjecanja.

fittest family, Željka
fittest family, Željka FOTO: RTL

U četvrtom izazovu, koji je odlučivao o pobjedniku, obitelji su morale proći kroz 17 prepreka kako bi osvojile zlato vrijedno 200 tisuća kuna. Kako je obitelj Švec umanjena za jednog člana, tako su se i Hukmani morali odreći svog jednog člana. Odlučili su da će ići bez mame Bernarde.

Fittest Family, Hukman, Švec
Fittest Family, Hukman, Švec FOTO: RTL

U izazov su obje obitelji krenule izuzetno motivirane, a Švecovi su krenuli nešto bolje i cijelim putem su imali prednost, no posljednja prepreka im se pokazala kao najveća prepreka. Morali su se popeti na rampu, ali su nakon 16 prepreka bili izmoreni toliko da su se mučili s rampom s kojom dosad nisu imali problema. Na kraju se prva na rampu popela Ivana iz obitelji Hukman, a poslije nje i brat Franjo. U međuvremenu su se popela i sva trojica braće Švec te su tako postali pobjednici showa Fittest Family" i osvajači zlatne poluge!

Fittest Family, Švec
Fittest Family, Švec FOTO: RTL

Zahvaljujem svojoj braći i, naravno, Željki, bez nje ne bismo uspjeli" kazao je Angelo, a emotivan je bio i brat Matej.

Završnica je bila napeta, posijedio sam. Bilo je dramatično, naročito kad se Ivana prva popela na rampu. Mislio sam nećemo valjda sad izgubiti, bolji smo", kazao je trener pobjednika Norbert Žmegač Kunić. Iako su bili tužni što nisu pobijedili, Hukmane je razveselio trener Šola kazavši im da bi dao 1000 sportaša koje je upoznao za njih četvero.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.