Ostalo

Vlado Šola iznenađen: Ovako zanimljivo nije bilo ni na svjetskim prvenstvima, napeto do zadnje sekunde!"

Četvrtfinale nisu mogle završiti napetije nego što jesu. Unatoč Patrikovoj ozljedi ruku, obitelj Buza je preživjela eliminator, a bili su za pola sekunde brži od obitelji Podobnik, koja je suznih očiju napustila natjecanje.

Press
07.06.2019 00:15

U četvrtak navečer obitelji Buza, Hukman, Švec, Jarc i Podobnik odigrale su treći, ujedno i posljednji izazov prije eliminatora, a čekao ih je do tada jedan od najzahtjevnijih zadataka.

Naime, po jedan nominirani član iz svake obitelji trebao je sam povući teretni automobil od 2200 kg, zatim prijeći šipku na rukama kako bi oslobodio druge članove ekipe, a onda ih je čekao izazov Mreža poraza". Za obitelj Hukman automobil je povlačio tata Ivica , koji je to odlično odradio, a obitelj je imala najviše problema oko prebacivanja vreće teške 20 kg na krov kontejnera. Mama Bernarda jedina to nije uspjela napraviti iz prve pa su tu izgubili nešto vremena, kao i sve ostale obitelji. Hukmani su izazov završili za 6:39 minuta.

Fittest Family

Za obitelj Jarc odabran je bio Jonatan , koji je junački povukao automobil, a zastoj se opet dogodio na bacanju vreće jer mama Brigita nije mogla prebaciti svoju. Njezino pokušavanje trajalo je više od 6 minuta, a njezini sinovi su već polako gubili živce i nadu pa su se posvađali. Nastalu situaciju smirili su treneri Filip i Blaž te Jonatan, koji je toliko motivirao majku da je uspjela prebaciti vreću jer nije htjela odustati, no vrijeme izvršenja zadatka je bilo 12:22 minute.

Fittest Family

Zatim je red došao na obitelj Buza, za koju je nominiran bio Patrik , koji je puno snage izgubio na povlačenju automobila da su mu ruke otkazale te nije mogao prijeći šipku. Nakon što je pao i treći put, tata Goran je postavio ultimatum – Ako sada ne uspije, odustajemo od izazova jer su nam važne njegove ruke!" i Patrik je uspio. Izazov su završili za 11:18 minuta.

Fittest Family

Pobjednik je onaj koji ne odustaje", komentirao je njihov trener Vlado Šola , koji je bio preponosan na njih.

Za Švecove je išao Matej , jer se Danijel ozlijedio, kojem je bilo teško povlačiti teško vozilo, ali su zato kasnije kupili vrijeme i izazov završili u rekordnom roku od 5:49 minuta!

Fittest Family

Najveći problem dogodio se u obitelji Podobnik, nakon što je Nal odlično izvršio prvi dio zadatka, sve je stalo kada Tia iz nekoliko pokušaja nije uspjela prebaciti vreću. To ju je toliko uznemirilo da je počela plakati, na što je reagirala njezina obitelj, koja više nije mogla gledati njezine muke pa su odlučili odustati od izazova, a zbog toga nisu dobili ni jedan bod.

Fittest Family

Nakon trećeg izvršenog izazova, obitelj Švec je bila na prvom mjestu s 12 bodova, potom Jarc s 11, Hukman na trećem s 10, Buze su imale 6, a Podobnik 5 bodova. Tako su obitelj Buza i Podobnik otišle u eliminator kako bi se izborile za ostanak u showu, no u borbu su išle s jednim članom manje zbog ozljede Patrika pa je Tia odlučila preskočiti taj izazov.

Na napornom poligonu obitelji su u početku bile jednake, a onda su Podobnici zaradili veliku prednost sve dok nisu došli do problematične rampe. Tu se Nal prvi popeo, ubrzo nakon njega i Tomaž, a u vrijeme dok su njih dvojca pokušali uhvatiti Andreju, Goran i Vanesa Buza su se ulovili za rampu, brzo povukli Erika i stali na noge. Gotovo u isto vrijeme, samo pola sekunde kasnije, Podobnici su povukli Andreju, no u tom trenu Tomaž nije stao na noge, što pravila nalažu, te su tako Buze doslovno za dlaku izborile prolaz u polufinale.

Fittest Family

Ovako zanimljivo nije bilo ni na svjetskim prvenstvima, napeto do zadnje sekunde, svaka čast ljudi! Dok se diše, ide se, nema odustajanja. Čestitam!", uzbuđeno je izjavio Šola.

Veseli smo što smo sudjelovali u emisiji, još smo se bolje povezali, dobili smo nove vještine koje će nam sigurno dobro doći u daljnjem životu. Nadam se da će i gledatelji nešto naučiti", izjavila je Andreja, koja je svjesna da je sve to dio igre, no Tia je bila neutješna i suznih očiju se rastala od showa.

Fittest Family

Sljedeći tjedan gledatelji će pratiti napetu borbu četiriju obitelji koje odlaze u polufinale, a to su Buza, Hukman, Švec i Jarc. No mjesta u finalu ima smao za tri obitelji, od kojih samo jedna može odnijeti titulu 'Fittest Family' i nagradu od 200 tisuća kuna!