Play ponuda
Play ponuda
PRILIKA

Ako želite vidjeti Gospodina Savršenog u akciji, dođite u jednu posebnu zvjezdarnicu!

Predavanje dr. Šćulca će započeti 6. svibnja u 20 sati, a potrajat će do 21 sat

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 24.4.2022. u 14:15
Play ponuda

Od 2. do 7. svibnja 2022. g., a u organizaciji Sveučilišta u Splitu, održava Festival znanosti kojemu je ove godine tema „Život“. Za tu su prigodu znanstvenici, nastavnici i studenti pripremili više od 150 aktivnosti za sve uzraste, od vrtićke djece i učenika osnovnih i srednjih škola, do opće populacije. Kroz Festival će biti promovirani znanstveni principi i znanstveni način mišljenja.

U rad Festivala znanosti će se i ove godine uključiti udruga Zvjezdano selo Mosor, i to tako da će dana 6. svibnja (petak) u zvjezdarnici u Gornjem Sitnom biti održano znanstveno-popularno predavanje pod nazivom „Život Svemira od rođenja do smrti“.

Predavanje će održati dr. Toni Šćulac, profesor fizike na splitskom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Nakon završenog diplomskog studija računarske fizike na PMF-u u Splitu, dr. Šćulac završava i dvojni doktorski studij elementarnih čestica na PMF-u u Zagrebu i École Polytechnique u Parizu. Kao znanstvenik od 2015. godine sudjeluje u CMS eksperimentu na CERN-u gdje su mu uske specijalnosti fizika Higgsovog bozona i rekonstrukcija elektrona. U spomenutom će predavanju pokušati na zabavan i pristupačan način približiti priču o životu Svemira. Bit će govora o Velikom prasku kao rođenju našeg svemira, njegovom odrastanju sve do današnjih dana, ali i o tome kakva ga budućnost očekuje. Predavanje je namijenjeno svim uzrastima i neće biti potrebno nikakvo predznanje iz fizike.

Predavanje dr. Šćulca će započeti u 20 sati, a potrajat će do 21 sat, nakon čega će – ako to vremenski uvjeti dopuste – za sve zainteresirane na terasi zvjezdarnici biti upriličeno i astronomsko promatranje neba teleskopom. Program će potrajati do 24 sata, a ulaz je za sve besplatan.

Image

Gospodin Savršeni - nova sezona

reality
Hrvatska - 2022
Ponedjeljak - četvrtak u 21.20 sati
Voditelj
Antonija Blaće
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
večera za 5 na selu

Nekadašnji vojnik i policajac danas živi u Rijeci i uživa u ljubavi: 'Poštenje mi je najvažnije'

Play ponuda

Više s weba