Gospodin Savršeni

Amra iz 'Gospodina Savršenog' za RTL.hr: 'Prva sam ušla u show zbog ljubavi i 'nekih drugih interesa'

Kako je rekla prije početka showa, voli inteligentne, ambiciozne, romantične i komunikativne dečke, a Toni je ispunio sva ta očekivanja!

RTL.hr
02.05.2022 09:00

Amra Salihćehajić dolazi iz Bosne i Hercegovine, a rođena je u Mađarskoj. Ta 24-godišnja studentica i voditeljica razvoja i provedbe projekata financiranih iz EU fondova živi u Tuzli. Kako je rekla prije početka showa, voli inteligentne, ambiciozne, romantične i komunikativne dečke, no ipak joj je najvažnije da njezin odabranik nema problem raditi na sebi.

U velikom intervjuu za RTL.hr Amra je progovorila o svom odnosu s Tonijem Šćulcem , emocijama koje nije skrivala pred kamerama i konfliktima s drugim kandidatkinjama, poput Olivere Matijević, u kojima se zatekla.


Nakon koliko dana si se zaljubila u Tonija?

Nisam brojala koji je to dan po redu bio, prvo mi se sviđao, spoj u Istri je potvrdio da mi nije sve svejedno kao što sam mislila, ali na spoju u Lonjskom polju bila sam sigurna u svoje osjećaje. Nisam očekivala da ću se zaljubiti pred kamerama - i to u muškarca koji pored mene ima još 20-ak žena!

Pročitajte još
ANKETA - Tko je vaša favoritkinja: Danijela, Polina, Amra ili Karolina?

Kako si se nosila s osjećajima ljubomore kad bi Toni izašao na spoj ili se poljubio s nekom drugom curom?

U početku mi je bilo teško posložiti sve - kako misli, tako i emocije. S jedne strane, on ima pravo na to, a ja znam gdje sam došla. S druge strane, nije svejedno bez obzira na situaciju u kojoj se sve nalazimo. Nisam imala puno izbora, prihvatila sam, vjerovala u riječi koje mi je izrekao i držala se toga jer njegove su riječi za mene imale težinu.


Rekla si da imate puno stvari zajedničkih, što bi istaknula?

Istaknula bih znatiželju i volju za znanjem, kao i lakoću shvaćanja života i samog življenja, bez velikih opterećenja u životu (što misle ljudi, što je ispravno, što je po pravilima, što bi trebalo...). I jednom i drugom je bitno doprinjeti ljudima kroz posao kojim se bavimo - njemu je taj zadatak iznad neba, a njemu ispod neba.


Ti i Toni ne dolazite iz istog grada, bi li bila spremna promijeniti svoj život i ostaviti sve iza sebe zbog ljubavi?

Moj posao nije vezan za određen grad ili državu jer mi je za poslovanje dovoljan laptop. Tako da sama selidba ne bi značajno promijenila moj poslovni život, kao ni privatni jer su se moji prijatelji i obitelj već naviknuli da sam rijetko kod kuće. Nijedna žena ne bi trebala odustati od svoje karijere zbog muškarca jer on od svoje sigurno ne bi odustao.


Što je za tebe definicija ljubavi?

Kad ti je do druge osobe stalo kao do samog sebe. U svakom mogućem smislu i pogledu.


Kakav je za tebe muškarac Gospodin Savršeni?

Mene da se pitalo - nesavršen. Lako je zavoljeti nečije vrline, ali ja sam ipak za opciju da prvo zavolim mane.


Već u samom startu si otkrila da si sapioseksualka. Koja grana znanosti te najviše uzbuđuje?

Ne krijem da me privlače jedino muškarci koji su inteligentni, a ovdje bih dodala i emocionalnu inteligenciju bez koje odnos ne može biti zdrav. Nemam omiljenu granu znanosti, važno mi je da nam se teme prostiru od - kako se mravi organiziraju kad transportiraju hranu do u kojem momentu gravitacija prestaje postojati. Možete zaključiti da mi je važno imati nekoga s kim možeš razgovarati o svemu i da taj netko ima svoje mišljenje o svemu.


Misliš li da je u ljubavi i ratu sve dopušteno?

Mislim da više rat ima pravila, nego sama ljubav - koja ne poznaje ni granice, ni godine, ni boju kože, ni religiju... Rat je uvijek fokusiran na neku razliku dok ljubav ne zna za razlike.


Cure su te optuživale da preuveličavaš događaje i izmišljaš, kako si se nosila s tim?

U početku sam bila zbunjena jer mi nije bilo jasno zašto bih izmislila da sam bila kod Tonija u stanu jer se čak i to dovelo pod znak upitnika. U jednom momentu shvatila sam da one ne žele prihvatiti što se događalo na mojim spojevima te da im je lakše reći da preuveličavam priču. Također, nisam reagirala na prozivke i nisam se slomila, a njima nije bilo jasno kako.

Najbolji je dio cijele priče što su određene djevojke meni govorile o drugim djevojkama u kući s kojima su bili u odličnim odnosima. Sama pomisao da one same između sebe nisu iskrene i otvorene (koliko god su tvrdile da jesu) bila mi je dokaz da se ne trebam previše uzbuđivati oko njihovih riječi.

One su željele postići da se ja osjećam loše, a ja sam bila odlično jer sam znala da pojedine djevojke žive u laži i tko sam ja da ih razuvjeravam tko je tko u kući?! I dodala bih, nepravdu je bolje osjetiti nego je nanositi.


Jesi uspjela ostati s ikim u prijateljskim odnosima nakon showa?

Naravno, s nekoliko njih. S većinom sam se čula, neke su mi se čak ispričale za sve riječi u showu. Prihvatila sam ispriku, a rekla sam i u kući, pa evo i vani, ja nemam neprijatelja, a oni u meni vide neprijatelja. Kad su vidjele da sam ja doista takva kakva jesam i vani, shvatile su da nisam glumila. Svakoj od njih vrata mog doma uvijek su otvorena i što mi je bitno - podignute glave pored svake mogu proći jer im ništa loše nisam napravila, niti bih.


Što danas misliš o Oliveri, Danijeli i Polini?

S Danijelom sam poslije showa u odličnim odnosima, među prvima mi je poslala poruku isprike, meni i mojoj obitelji za svoje izjave o meni. Danijela je zapravo jako dobar čovjek, prvenstveno prijatelj.

Oliveru bi bilo najlakše osuditi, ali neću to napraviti, nego ću pokušati razumjeti. Nisam hodala u njezinim cipelama i ne mogu suditi zašto je napravila određene stvari, nitko od nas nije rođen da povređuje druge ljude, život nas oblikuje sam. Netko posustane od životnih nedaća, neko očvrsne, a netko se zauvijek zatvori.

Što se tiče Poline, smatram da je jako mlada i da još treba naučiti mnogo toga. Mislim da je kvalitetna djevojka i da će to iskoristiti u dobre svrhe te da će prije nego što nešto kaže - razmisliti kako će se druga strana osjećati. Ne zamjeram joj što je rekla da bi me fizički povrijedila, ali ne priliči jednoj ženi da tako govori o drugoj ženi.


Koga si u kući gledala kao konkurenciju, a tko po tebi uopće nije bio u utrci za Tonijevo srce?

Sve su mi žene bile konkurencija, ali znala sam da je Toni vrlo pametan momak koji može pročitati ljude i njihove namjere. Nekoliko sam puta rekla da u showu postoje dvije pobjede, prva je dobiti Tonija, a druga je pobijediti druge žene, bojim se da su se pojedine žene bile fokusirane na ovu drugu pobjedu.


Što misliš, tko je ušao u show zbog ljubavi, a tko zbog nekih drugih interesa?

Prva sam ušla i zbog ljubavi i zbog nekih drugih interesa, tako da ne vidim ništa loše u drugim interesima". Za Josipu sam sigurna da je ušla zbog ljubavi. Svi su interesi dopušteni ako ne zavaravaju Tonija da su samo zbog njega tu.


Olivera se u samom startu postavila kao svojevrsna alfa u vili, a nakon njezina to izlaska je postala Ksenija. S Oliverom si često bila u konfliktu, što misliš zašto te toliko prozivala?

Moj i Oliverin odnos opisat ću na sljedeći način: kad na bijeli papir stavite crnu točku - osoba će samo vidjeti tu crnu točku, a bijeli papir neće.

Pročitajte još
Gospodin Savršeni stavio karte na stol: 'Želim cijeli dan provesti s njom, dan uključuje i noć'

Jesi li se možda pomirila s Oliverom?

Olivera mi se javila prije početka emitiranja showa, a kasnije mi je zamjerila za izjavu u kojoj sam navela po čemu ne želim da se mjerim. U toj izjavi nisam izrekla ništa, samo loše sam željela da se mjerimo po nekim drugim stvarima, a ona se pronašla uvrijeđena. Nakon što sam joj napisala sve ono što mi je izrekla iza kamere, napisala mi je u fazonu bilo pa prošlo". Ponovit ću, iskreniji je moj i Oliverin otvoreni rat i neslaganje nego ljubav i slaganje pojedinih djevojaka. I iza svojih riječi čvrsto stojim.

A kako će Amra i preostale djevojke provesti finalni tjedan u vili 'Gospodina Savršenog' gledajte već večeras u 21.20 sati na RTL-u!