Ostalo

'Grizao me, rezao i tresao strujom': Glumica iz 'Igra prijestolja' iznijela stravične optužbe protiv Mansona

Glumica Esmé Bianco, najpoznatija po ulozi Ros u "Igri prijestolja", u petak je podigla tužbu protiv glazbenika Marilyna Mansona u kojoj tvrdi da ju je silovao.

Tabloid.hr
01.05.2021 09:00

Glumica tvrdi kako ju je glazbenik silovao sredinom 2011. godine. U jednom dijelu tužbe stoji da ju je "uz drogu i pod prijetnjom sile natjerao na seksualna djela". U tužbi stoji i kako u nesvjesnom stanju nije mogla pristati na takav odnos. Također je rekla da ju je tijekom seksa bez njezina pristanka udarao, grizao, šibao i rezao po stražnjici, grudima i genitalijama.

Mansona tuži i zbog kršenja američkog Zakona o zaštiti žrtava trgovine ljudima. Naime, Bianco tvrdi da joj je na prevaru obećao ostvariti mogućnosti za rad u SAD-u, za koje je znao da se nikada neće ostvariti. "Umećući se u postupak izdavanja vize gospođe Bianco, gospodin Warner uspio je kontrolirati gospođu Bianco prijeteći da će povući potporu ako ne pristane", stoji još u tužbi.

Glumica tvrdi da je sve započelo 2009. godine kada ju je Manson odvezao u Los Angeles na snimanje glazbenog spota koji nikad nije objavljen. Po dolasku je ustanovila da "nije prisutna ekipa za snimanje i da se od nje očekuje boravak u domu gospodina Warnera, a ne u hotelu koji je prethodno bio rezerviran". Manson ju je snimao fotoaparatom, a glumica je čitavo vrijeme bila u donjem rublju. Dobila je alkohol i drogu, ali ne i hranu, a snimanje je trajalo četiri dana.

Tijekom snimanja, Manson ju je tukao bičem za koji je tvrdio da je pripadao nacistima i tresao strujom, prijetio silovanjem, prisiljavao je da gleda "izuzetno nasilni film zbog kojeg je pala u nesvijest" i pokušao je prisiliti na seksualne odnose s drugom ženom pred kamerom. Drža ju je i zatvorenu u sobi. Glumica kaže da se nije protivila u tom trenutku jer se bojala posljedica, profesionalnih i fizičkih.

U svibnju 2009. godine njih dvoje su započeli seksualnu vezu. 2011. godine Bianco se preselila k Mansonu na dva i pol mjeseca, no zlostavljanje je bilo prisutno čitavo vrijeme, a glumica tvrdi i kako ju je verbalno vrijeđao u intervjuima te nije dopuštao da se vidi s prijateljima. Tvrdi i da ju je držao "budnu danima, a zatim je preko noći izbacio iz stana". Bianco je pobjegla u lipnju 2011. dok je Manson spavao, a kad je otkrio da je otišla, "prijetio joj je ukidanjem vize i 'kaznom' kad je sljedeći put vidi", navodi se u tužbi.

U tužbi stoji i da ju je jednom prilikom ganjao sjekirom te porezao nacističkim nožem te rezove kasnije objasbio na društvenim mrežama. Glumica kaže da ima posttraumatski stresni poremećaj, anksioznost, depresiju i napadaje panike.

"Unatoč brojnim hrabrim ženama koje su govorile protiv Marilyna Mansona, bezbroj preživjelih ostaju ušutkane, a neki od njihovih glasova nikada se neće čuti. Nadam se da ću podizanjem ove tužbe pomoći spriječiti Briana Warnera da više ne uništava živote i osnažiti druge žrtve da potraže vlastitu malu dozu pravde", objavila je glumica na društvenim mrežama.

On se još uvijek nije oglasio.