Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Izgladnjivanje, debljanje, poružnjivanje: Top lista najvećih glumačkih transformacija

Ne biste vjerovali, ali život glumaca ne vrti se samo oko proba i crvenog tepiha! Treba tu puno znanja, ustrajnosti i želje da savladaju lik koji glume. A sve kako bi kući odšetali s pohvalom, tapšanjem ramena ili u najboljem slučaju - zlatnim kipićem!

RTL Exkluziv/ 15.5.2021. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zahvaljujući filmskom kritičaru Deanu Sinovčiću koji je intervjuirao većinu holivudskih glumaca, Exkluziv je sažeo popis na pet najupečatljivijih transformacijskih uloga. 

5. MJESTO

Iako hrvatski filmovi nemaju tako zahtjevne uloge - jedan se glumac ipak uspio istaknuti! Andrej Dojkić za film Jakova Sedlara The Match izgubio je više od 20 kilograma! Drastičan gubitak kila podrazumijevao je život na čaju, bademima, jabukama, lešo mesu, avokadu i programu kondicijskog trenera 

4. MJESTO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Film New York, New York iz 1977. snimljen je nakon Scorseseova Taksista i ispostavio se kao fijasko. Budžet filma je premašivao 14 milijuna dolara, a zaradio tek 13, pa je naveo kultnog redatelja u depresiju i ovisnost, no i dalje se najviše pričalo upravo o sljedećem. Za ulogu saksofonista, Robert De Niro naučio ga je svirati sam.

3. MJESTO

Upravo se čita

Image
Sve im progutao oganj

Branitelj, preživio rak, 3 moždana, sad mu izgorjela kuća: 'Jutros mi unuk kaže: Evo ti dida 10 kuna!'

Prošla je 21 godina otkako je biografski film Erin Brockovich zaigrao u kinima. Tražila se plavokosa glumica s naglašenim poprsjem kako bi što više nalikovala pravoj Erin Brockovich pa se Julia navodno za ovu ulogu podvrgnula plastičnoj operaciji grudi, da bi odmah nakon lansiranja filma, silikone izvadila. 

2. MJESTO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedna od najseksepilnijih glumica današnjice Margot Robbie, koja se proslavila ulogom u "Vuku s Wall Streeta" za ulogu klizačice Tonyje Harding svaki je dan vrijedno trenirala klizanje mjesecima. 
No, to nije ni vrijedno spomena kada saznate što je učinila za ulogu u filmu "Suicide Squad". Naučila je držati dah pod vodom čak 5 minuta!

1. MJESTO 

Za ovog glumca kažu da može glumiti i perilicu za rublje - i za to osvojiti Oscara! Daniel Day Lewis apsolutni je prvak tzv. method actinga! Trostruki Oscarovac i jedini glumac koji je osvojio tri Oscara za glavnu ulogu poznat je po suludoj predanosti ulogama za koje se priprema na načine nezamislive prosječnim glumcima. Zbog što bolje izvedbe spreman je riskirati i vlastito zdravlje. Pa tako i u filmu Posljednji Mohikanac iz 1992. godine! 

Čovjek je živio kao indijanac, nije jeo nikakvu hranu osim one koju je ulovio, naučio kako se radi kanu, puniti pušku - on je jednostavno bio indijanac!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

No, to nije sve što je Day Lewis radio za ulogu! Bio je u zatvoru, nije izlazio iz invalidskih kolica, izgubio je više od 30 kilograma, naučio šivati, itd. I baš zato, sve ovo doista ga čini najvećim kameleonom suvremenog filma. Čestitamo! 

RTL Exkluziv/ 15.5.2021. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
I ONA SE FOTOŠOPIRA

Najbizarnije stopalo koje smo vidjeli: Georgina masakrirala vruću fotku lošim fotošopom

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba