Ostalo

Javnost će uskoro moći vidjeti snimke koje bi mogle biti dokaz da je ovo bila holivudska obitelj iz pakla

Je li Woody Allen doista zlostavljao posvojenu kćer?

Tabloid.hr
17.02.2021 21:00

21. veljače bit će premijerno prikazan film "Allen v Farrow" koji govori o suđenju redatelju Woodyju Allenu koji je suočen s optužbama da je zlostavljao svoju usvojenu kćer.

Film se snimao posljednje tri godine u tajnosti, a u njemu će biti prikazane snimke koje dosad nisu ugledale svjetlo dana. Njih je snimila njegova bivša partnerica, glumica Mia Farrow , a na njima njegova tada sedmogodišnja kćiDylan Farrow optužuje za zlostavljanje.

Dylan je usvojena 1985. godine kao beba, a Soon-Yi Previn tada je imala osam godina. Naime, Soon-Yi je Mia usvojila sa svojim bivšim suprugom Andreom Previnom , a ona je 1997. godine postala supruga danas 85-godišnjem redatelju, što je svojedobno sablaznilo javnost.

Mia je 1992. godine otkrila da je Allen imao aferu sa Soon-Yi koja je tada imala 21 godinu. Iako u početku nisu bili bliski, odjednom su postali, a onda je Mia pronašla njezine razgolićene fotografije koje je snimio njezin tadašnji partner. Redateljje Miji tada priznao da je zaljubljen u njezinu posvojenu kći, a glumica ga je optužila za zlostavljanje malene Dylan. Mnogi i danas vjeruju da je Woody nedužan i da je sve dio Mijine osvete.

Woody Allen i Soon-Yi

(FOTO: www.profimedia.hr)

Dylan nadalje u filmu ističe kako je uvijek bila "tatina djevojčica". Ipak, iz današnje perspektive gleda potpuno drugačije na tu "povezanost". "Uvijek sam bila u njegovim kandžama. Uvijek me lovio, iako mi je kao maloj uvijek poklanjao posebnu pažnju."

Dylan se s vremenom počela skrivati od redatelja te zaključavati u sobu kad bi on dolazio doma, a priznala je kako je više puta s njim legla u krevet. Takve scene viđala je i Mia. "Ušla bih u sobu i ona bi bila u njegovu krevetu u donjem rublju. Ponekad bi kleknuo pred nju ili sjeo pored nje i stavio joj lice u krilo. To sam nekoliko puta vidjela", istaknula je glumica, a slične tvrdnje ima i Dylanina sestra Tisa Farrow .

"Nanosio bi joj kremu za sunčanje, a njegova je ruka pritom išla sve do donjeg dijela njezinih leđa gdje se zadržala", otkrila je. Tu je i priča s tavana koju je Dylan kao mala ispričala Miji, a ona je to sve snimila.

"Ušli smo u potkrovlje. Tada mi je počeo govoriti čudne stvari. Stao je iza mene i počeo me dodirivati po intimnim mjestima. Ne miči se. Moram to učiniti. Ako ostaneš mirna, možemo otići u Pariz, rekao je." Dylan je još 2014. poslala pismo The New York Timesu u kojem je potanko opisala što joj se dogodilo kad je bila djevojčica, objavila je i kolumnu u L.A. Timesu, a prvi televizijski intervju dala je Gayle King , najboljoj prijateljici Oprah Winfrey.

Woody je oslobođen sumnji, a spomenuto je kako se čini da je djevojčica instrumentalizirana od majke koja ju je usvojila. Hoće li se ikad saznati prava istina, to nitko ne zna...