Ostalo

Bojan Navojec: Rad na 'Horvatovima' mi je svojevrsno obiteljsko druženje s bratom Goranom

Glumac igra Fedora Hohnjeca, simpatičnog automehaničara koji više vremena provodi u kafiću nego u svojoj radionici

Press
31.08.2015 10:48

Serija "Horvatovi" od ponedj eljka, 7. rujna u 20 sati počinje s prikazivanjem na RTL-u i nema sumnje da će osebujni likovi koji će se u njoj pojaviti vrlo brzo dobiti simpatije gledatelja. Prvi na tom popisu bi mogao biti lik Fedora Hohnjeca , kojeg igra Bojan Navojec . Simpatični glumac, baš kao i njegov lik, uvijek je spreman za šalu pa razgovor s njim nikada ne može biti previše ozbiljan.

Kakav je vaš lik, Fedor?
- To je čovjek koji više vremena provodi u kafiću nego na svom radnom mjestu, a njegovo radno mjesto je automehaničarska radionica. Moglo bi se reći da ima malo više slobodnog vremena nego radnih obaveza pa sam siguran da će se mnogi ljudi pronaći u mom liku. Reklo bi se da puno zujim, a malo meda dajem.

Kakva je atmosfera na setu?

- Pravo je zadovoljstvo raditi jer je scenarij živopisan, a opet realan. Glumačka postava je vrhunska tako da uistinu mogu samo pričati u superlativima. Najviše se družim s Marijom Škaričić, koja igra moju suprugu i zbilja nam je odlično na setu.

Horvatovi

Nije prvi put da radite s bratom Goranom, koji u Horvatovima" igra Stjepana. Doprinosi li zajednički rad poboljšanju odnosa ili vam ga je već puna kapa? (smijeh)

- Ma ne mogu ga više gledati! (smijeh). Drago mi je s njim raditi jer nam je ovo prilika da zajedno provodimo vrijeme. Ne stignemo se inače previše družiti i na ovaj projekt onda gledamo kao na obiteljsko druženje.

U seriji ste automehaničar. Obično svi dječaci kao djeca maštaju da mogu mazati ruke u ulju i kopati ispod haube. Je li i vama tako bilo?

- Meni se taj san i ostvario jer je naš tata imao automehaničarsku radnju u Bjelovaru, tako da smo mogli umaljati ruke i radili smo stalno štetu po radionici. Ako ništa, sva terminologija koju automehaničari koriste mi je poznata.

Kako koristite slobodne dane od snimanja?

- Tako da jedva čekam opet doći na set.