Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KBC ljekopis

Što je Tramadol i kako ga koristiti

Što se krije iza imena ove tablete s produljenim oslobađanjem

Image
Press/ 20.3.2017. u 14:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tramadol je analgetik koji pripada skupini opioida koji djeluju na središnji živčani sustav. Ublažava bol djelovanjem na živčane stanice leđne moždine i mozga. Tramadol se koristi za oslobađanje umjerene do jake boli, npr. boli kod povreda (rane, prijelomi), teže neuralgije, boli vezane uz tumore i srčani udar, boli kod dijagnostičkih i terapijskih postupaka. 

Nemojte uzeti Tramadol ako ste alergični (preosjetljivi) na tramadol ili bilo koji drugi sastojak lijeka, ako uzimate lijekove koji se zovu MAO inhibitori (lijekovi za liječenje depresije) ili ste ih uzimali u zadnjih 14 dana, ukoliko bolujete od epilepsije i dobro ju ne kontrolirate lijekovima, ukoliko ste u većim količinama uzeli alkohol, lijekove za spavanje, lijekove protiv boli ili druge lijekove koji utječu na središnji živčani sustav (lijekovi koji utječu na raspoloženje), kao zamjenu kod odvikavanja od opijata.

https://drugabuse.com/wp-content/uploads/drugabuse-istock72643233-tramadol-feature_image.jpg

Budite oprezni i posavjetujte se s liječnikom prije uzimanja Tramadola ako ste osjetljivi na opioidne analgetike, ako ste skloni navikavanju (alkohol, tablete i droga) ako imate poremećaj svijesti (nesvjestica), ako ste u stanju šoka (jedan od znakova stanja šoka može biti hladan znoj), ako imate bolesti bubrega ili jetre (ako je potrebno liječnik će produžiti interval doziranja), ako imate povišen tlak u mozgu (moguće nakon povrede glave ili uslijed bolesti mozga) ako imate ozbiljne poteškoće u disanju te ako imate sklonost epileptičnim napadajima.

Doznajte što se krije i iza ostalih medicinskih termina već u prvoj epizodi novog serijala KBC, večeras u 19:15 na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Press/ 20.3.2017. u 14:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NEMA PREDAJE

Natjecatelji gotovo odustali i otišli kući, a Edo iskočio iz tračnica: 'Ovo što ste danas napravili je sramota! Sahranili ste mi životnu energiju!'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba