Brudet (brodet ili brujet) jelo je od morske ribe. Najčešće se priprema od bijele ribe poput ugora, grdobine, kokota ili škarpine, može se pripremati i od glavonožaca kao što su lignje i sipe te od škampa, kozica i dagnji. Najbolji je brudet od raznih vrsta riba. Za osnovni recept na pirjani luk slože se ribe, doda pasirana rajčica, vino i ocat, zalije vodom i prokuha. Brudet je poželjno kuhati u široj, nižoj posudi jer se ne smije miješati, već samo protresti, kako se riba ne bi raspala. Odmah u brudetu možete kuhati i krumpir, ali riba će uglavnom prije biti kuhana. Najčešći prilog uz brudet je palenta.
Dok Andre kao treće jelo navodi omiljeno mu pečeno meso ispod peke, Miljenko obožava pašta šutu.
Ako želite probati kako Andre i Miljenko pripremaju svoje ukusne riblje specijalitete, a u potrazi ste za srodnom dušom i svidjeli su vam se naši farmeri, svoje pismo možete poslati na 'Ljubav je na selu', P.P.25, 10040 Zagreb, emailom na ljubavjenaselu@rtl.hr ili SMS-om na broj 666555, (3,72 kn), u kojem treba pisati: ljubav, ime farmera, te vaša poruka.