Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Voli biti drugačija

Gabriela ima zanimljiv hobi: 'Ono što je jednima smeće, drugima je blago!'

Gabriela kaže da je 'kreativa' njeno drugo ime, a pokazala je i svoj kreativni kutak

Image
Foto: RTL
RTL TV/ 29.2.2020. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Zlatna djevojka" farmera Josipa, Gabriela Kamenečki,ima neobičan hobi – šije odjeću od recikliranih odjevnih predmeta. Gledatelji su na njoj mogli zamijetiti neobične traperice već kada je prvi put u njima zakoračila na imanje jer su na njima bile velike roza mašne.

Interesantnim hobijem počela se baviti kada je jedan dan čistila ormar i bilo joj je teško odvojiti se od hlača koje su joj već dosadile pa se dosjetila da ih 'preradi'.

''Do tog trenutka nisam primjećivala tatinu šivaću mašinu i konce, a onda se dogodio taj klik! Bila je to ljubav na prvi šav! Bez iskustva i znanja, eto mene, prekrojavam i režem, uništavam neke hlače'', prisjeća se Gabriela otkrivši zašto baš šiva od recikliranih stvari.

Pomaže okolišu

''Šivam od recikliranih stvari jer sam shvatila da bacam previše robe na mjesečnoj bazi, a još uvijek je za nositi, pa sam pomislila, zašto da bacam kad se mogu opet upotrijebiti. Na taj način pomažem okolišu. Možda ne u potpunosti, ali kad bi svi počeli to primjenjivati, spasili bi svijet'', smatra Gabi koja je, osim sebi, prekrojila nekoliko pari hlača i svojim prijateljicama.

''Voljela bih se odvažiti i izrađivati torbe i suknje od starih hlača, ali nisam još usvojila gradivo'', priznaje Gabriela dodajući da bi svima voljela prenijeti svijest o tome koliko je recikliranje bitno.

''Ono što je jednima smeće, drugima je blago'', zaključila je kreativna "zlatna djevojka".

Image

Ljubav je na selu

dokumentarna sapunica
Hrvatska - 2021
Voditelj
Anita Martinović
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
JAO, JAO

'Ljubav je na selu' je tek krenula, a već imamo trenutke za pamćenje: Neki farmeri već zaljubljeni, a neki razočarani

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba