Ljubav je na selu

Ines Petrić progovorila o svom srčanom udaru: 'Kad osjetiš granicu između života i smrti, drugačije...

Ines je za RTL TV dala savjete za zdraviji život, kakav ona živi od trenutka koji joj je promijenio pogled na svijet

RTL TV
11.03.2020 12:00

Ines Petrić , rekorderka u emisiji 'Ljubav je na selu', svakodnevno trenira i zdravo se hrani, što utječe i na njezin fizički izgled pa se 46-godišnjakinja može pohvaliti zaista zavidnom linijom.

No nekad nije bilo tako, a nezdrav način života, kakavje vodila,doveo ju je do velikih zdravstvenih problema isrčanog udara.

Ines je za RTL TV otkrila sve o tome.

"Godine 2015. imala sam lagani srčani udar. Uvijek sam bila radoholičarka, radila sam po 12 sati u komadui jako sam se slabo hranila. Potpuno sam zanemarila prehranu, doručke, rukove, večere... Ujutro bih popila kavu, na poslu još jednu, dvije, i to me zasitilo. Navečer, kad bih došla s posla, nakon što čitav dan nisam ništa pojela, izbjegavala sam jesti nešto teško da mi ne sjedne teško na želudac pa bi to bilo nešto lagano, nedovoljno", priča Ines, koju je obitelj upozoravala da takav način života dugoročno nije dobar, no nije se obazirala.

"Uvijek sam bila optimist i razmišljala sam pozitivno, nisam vidjela negativne strane takvog ritma života. Nikad nisam pila i pušila i mislila sam da je to dovoljno", kaže Ines. No, nije, a ubrzan način života imao je za nju gotovo kobne posljedice.


Na granici života i smrti

Ines Petrić

"Organizam mi je vratio na način da me opomenuo da sve dolazi na naplatu. Kad osjetiš granicu između života i smrti, drugačije gledaš na sve. Otad sam promijenila život", kaže Ines.

Ispričala nam je i kakve promjene je uvela.

"Brinem više o sebi, jedem kvalitetnu hranu. Plan prehrane složili su mi stručnjaci fitnessa. Ona je najvažnija, a moja se bazira na voću, povrću, piletini. Sve je lagano, sve se priprema lešo, obavezno s maslinovim uljem", kaže Ines.


Puno je naučila

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

"Moja preporuka svim srčanim bolesnicima je maslinovo ulje, ono je odlično za zdravlje srca i krvnih žila. Svaki dan za užinu jedem neko voće. Svima bih preporučila i proizvode sa smanjenom masnoćom jer masti začepljuju krvne žile. Preporučila bih mediteransku prehranu: brokulu, ribu... Važno je jesti i što više orašastih plodova: oraha, lješnjaka, badema... Oni su jako zdravi. Ja redovito jedem i chia sjemenke koje su također jako zdrave za srce. Svaki dan ih jedem, stavljam ih u jogurt, u salate, pa čak i u limunadu", govori Ines, koja je u ovih nekoliko godina naučila štošta o tome kako očuvati zdravo srce i krvne žile. A najvažnije je, kaže, riješiti se stresa.

"Probajte živjeti život bez stresa. Odmaknite se od negativnih ljudi, nemojte ulaziti s njima u rasprave jer nema smisla. Uživajte svaki dan u životu i nagrađujte se sitnicama. Naprimjer, nagradite se bademima za užinu ili nekim drugim kvalitenim grickalicama", savjetuje Ines.


Vježbanjem protiv stresa

Ines Petrić

Ona svoju antistres terapiju ima u teretani.

"Ljudi pod stresom su negativni, nervozni, napeti, a to utječe na zdravlje. Ja sam sikao lijek protiv stresa izabralasport - odem u teretanu i ispucam svu negativnu energiju", kaže Ines koja u teretanu ide svakog dana dva puta!

"Jutarnji trening je kardio, za razbuđivanje, i traje nekih 45 minuta, a navečer radim oko sat, sat i pol vjžbe za oblikovanje tijela i snagu", kaže Ines.

Ines Petrić