Ljubav je na selu

Iz malog sela pored Križevaca nam dolazi vrijedan mladić

Mlad, simpatičan, šaljiv i vrijedan 23-godišnji Dario Gašparić posjeduje veliko imanje na kojemu uzgaja krave, koze i konje.

Press
06.04.2018 12:32

Farmer Dario Gašparić dolazi iz Svetog Petra Čvrstec – naselja u sastavu općine Sveti Ivan Žabno u Koprivničko-križevačkoj županiji. Selo istočno od Križevaca danas je značajno kao sjedište starodrevne župe, koja pripada kalničkom arhiđakonatu i cirkvenskom dekanatu, stoga ne čudi činjenica da je naselje dobilo ime po istoimenoj crkvi te po potoku Čvrstecu.

Stanovnici ovog sela vjeruju da je na tom mjestu u srednjem vijeku postojao kaštel, a u 14. i 15. stoljeću nalazio se feudalni posjed. Glavna gospodarska aktivnost je poljoprivreda, a oko sela se nalaze državne i privatne šume u kojima rastu grab, hrast kitnjak, bukva i bagrem. U Sv. Petru Čvrstecu rođen je i Zvonimir Balog, najnagrađivaniji dječji pisac.

Dario Gašparić nikad nije bio u vezi, ali se nada da će u popularnom showu Ljubav je na selu" pronaći svoju prvu, ali pravu ljubav koja će mu biti oslonac i potpora u životu.