Play ponuda
Play ponuda
gdje je ljubav na selu?

Otok: mjesto gdje se živi više od 3500 godina

Farmer Vinko Perković živi u predivnom mjestu koje je puno ostataka bogatog života još od brončanog doba, i to uz jednu od najljepših rijeka Hrvatske, Cetinu.

Image
Press/ 25.8.2017. u 12:05
Play ponuda

Priču o mjestu i općini Otok su vjerojatno svi čuli, naime, tamo živi toliki broj neoženjenih muškaraca da je općina odlučila potaknuti ih i svaki novosklopljeni brak nagraditi s 5000 kuna. Osim brakova, potiču i rađanje djece, pa za prvo i drugo dijete svaka obitelj dobije 2000, a za treće 6000 kuna. U tome mjestu ženu svog života čeka skoro svaki drugi muškarac. Neki su čak svoju sreću u ljubavi potražili u sjeveroistočnim zemljama, pa u mjestu i okolici možete susresti Ruskinje, Ukrajinke i Moldavke koje su se tamo dobro udomaćile. 

Mjesto Otok povijesno i zemljopisno nalazi se u središtu starohrvatske županije Cetine i mlađe Cetinske krajine, između zapadnih padina planine Kamešnice i srednjeg toka rijeke Cetine pa se njegovo ime prvi put spominje 1341. godine pod nazivom "Otok na Cetini".

No, prvi tragovi života na tom području sežu još dalje u prošlost, u srednje brončano doba oko 1500. godine prije Krista. Osim Cetine, općinu Otok krase i pritoci Cetine, Ruda i Kosinac. Uz bogata prirodna bogatstva, zanimljiva je i iznimna povijesna ostavština tako da usred polja, uz cestu ili preko nečije odrade možete naići na drevne stećke, grebčine i Mirine, kasnoantički sakralni kompleks s grobljem, ostatke razrušenih utvrda, suhozid koji tamo stoji tisućama godina...

Kako izgleda i 'zvuči' Otok, pogledajte u spotu:

Hoće li Vinko smanjiti broj neženja i povećati natalitet u svome mjestu, saznat ćemo u novoj sezoni 'Ljubav je na selu' koja uskoro kreće na RTL-u.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽELI IĆI

Kakva predivna gesta! Nikola je u 23 godine bio samo jedanput na moru, a Martina ga s obitelji pozvala k sebi u vikendicu

Play ponuda

Više s weba