Ljubav je na selu

Zdravko Lukačević i Zlatko Šmer: Nema do mesa!

Budući da su farmeri rekli kako vole jesti paprikaš, za potencijalne dame koje bi im pisale, a nisu sigurne koja je razlika između gulaša i paprikaša, odabrali smo najvažnije činjenice o ovim ukusnim jelima.

Press
14.06.2017 17:00

Gulaš je jušno jelo za koje se pirjanom luku doda jednaka količina mesa. Za gulaš po volji možete odabrati govedinu, junetinu, ovčetinu, janjetinu, svinjetinu ili meso divljači. Dodaje mu se veća količina vode kako bi bio jušnat. U gulašu možete skuhati i krumpir ili noklice. Najpoznatiji klasični gulaš hrvatske kuhinje je slavonski čobanac.

Paprikaš odmah po nazivu kazuje da je u tom jelu sličnom gulašu naglasak na većoj količini mljevene paprike, koja po volji može biti ljuta, slatka ili dimljena, a dodaje se jelu prilikom pirjanja mesa. Paprikaš se može pripremati od istih vrsta mesa kao i gulaš, ali uglavnom ide 'lakše', svjetlije meso te od perad. Količina luka i vode je dosta manja, tako da je paprikaš gušći od običnog gulaša. Najčešće se poslužuje s tjesteninom. Osim mesnih, postoje i fišpaprikaš te paprikaš od gljiva.

gulaš

I Zdravko i Zlatko su sve što znaju kuhati naučili od svojih majki, na čemu su im posebno zahvalni. A Zdravko je priznao kako mu je ipak najdraže, jer je i najjednostavnije, pripremati pečene odreske.

Ako želite probati kako Zdravko i Zlatko pripremaju svoje ukusne mesne specijalitete, a u potrazi ste za srodnom dušom i svidjeli su vam se naši farmeri, svoje pismo možete poslati na 'Ljubav je na selu', P.P.25, 10040 Zagreb, e-mailom na ljubavjenaselu@rtl.hr ili SMS-om na broj 666555, (3,72 kn), u kojem treba pisati: ljubav, ime farmera, te vaša poruka.

Zdravko Lukačević