Kopar
Budite zdravidodavanjem više kopra svojoj prehrani. Losos s kremastim umakom od kopra ukusno je mjesto za početak. Istraživanja su otkrila da kopar ima antimikrobna svojstva i može zaustaviti rast određenih vrsta bakterija koje vode do bolesti.
Peršin
Ova skromna biljka može ponuditi više od samo ukrašavanja. Peršin je bogat vitaminima koji mogu pomoći kod usporavanja rasta stanica raka i poznato je da smanjuju krvni tlak, piše Taste of home. Od danas počnite stavljati što više peršina na svoju hranu.
Limunska trava
Imate stresan tjedan? Usporite sešalicom čaja od limunske trave. Dokazano je da olakšava tjeskobu i potiče opuštanje.
Bosiljak
Ova biljka puna je hranjivih sastojaka, a dobra je za naše zdravlje.Otkriveno je da smanjuje upalu, a može olakšati simptome prehlade. Sljedeći put kad osjetite kako vas sustiže prehlada, napravite pesto ili dodajte puno bosiljka u hranu.
Maslačak
Ako nikada niste probali ovu biljku, vrijeme je za to.Započnite s laganom i ukusnom salatom od maslačaka ili skuhajte šalicu čaja od maslačka. Ova biljka pomaže kod probavei može poboljšati rad mokraćnog mjehura i jetre.
Paprena metvica
Zakuhajte malo svježeg čaja od metvice kako biste poboljšali fokus i podigli raspoloženje. Paprena metvica također može ublažitimučninu.
Kopriva
Kada planirate kuhati sa svježim biljem, kopriva vjerojatno nije prva navašem popisu.Ipak, ova manje poznata biljka je dobra za naše zdravlje. Otkriveno je da smanjuje upalu i bol od artritisa, kao i da je odlična za sjajnu i zdravu kosu.Obavezno nosite rukavice dok rukujete s koprivom.
Lovorov list
Ova biljka je čest dodatak različitim jelima, ublažit će bol i probleme sa sinusima, ali i ojačati imunološki sustav.
Ružmarin
Nabavite ga kako biste poboljšali zdravlje srca, može spriječiti oštećenje krvnih žila što dovodi do srčanih bolesti. Ružmarin ima snažan okus koji je savršen za jela od mesa i krumpira.
Vlasac
Ova izvrsna zelena biljka trebala bi biti obavezan dodatak vašoj hrani. Povezanaje sa smanjenjem rizika od raka želuca.